De tijdelijke verkeerslichten op IJzerenveld. © Dirk Vertommen

Tijdelijke verkeerslichten op IJzerenveld bieden oplossing voor verkeersinfarct: “Extra paaltjes komen er niet”

Sint-Katelijne-Waver -

Er komen voorlopig geen extra verkeersmaatregelen zoals paaltjes in de kern Pasbrug-Nieuwendijk in Sint-Katelijne-Waver. Dat bevestigde het gemeentebestuur woensdagavond tijdens een kernraad. Sinds er tijdelijke verkeerslichten geïnstalleerd werden, verloopt het verkeer in de kern opnieuw vlotter.

Stijn Van de Sande

De zesde en laatste fase van de werken aan de tijdelijke herinrichting van de Mechelse vesten heeft ook een impact op het verkeer in Sint-Katelijne-Waver. Aangezien de Nekkerspoelstraat en de Liersesteenweg nog afgesloten zijn voor het verkeer richting Mechelen, zoeken veel automobilisten zich een weg via kleinere wegen. Daardoor stonden er de laatste weken regelmatig files in de kern Pasbrug-Nieuwendijk.

Een tijdje geleden plaatste wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer daarom al tijdelijke verkeerslichten op het kruispunt van IJzerenveld met de Putsesteenweg. “Die lichten bieden wel degelijk een oplossing”, zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA). “Het verkeer op IJzerenveld kan het kruispunt zo veel makkelijker oprijden. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de omliggende straten minder verkeer te verwerken krijgen.”

Geen paaltjes

De verkeerssituatie werd woensdag besproken tijdens de kernraad. Onder meer het plaatsen van bijkomende paaltjes kwam er aan bod. “Maar daar zijn we geen voorstander van”, zegt Sels. “Want dat zorgt er alleen maar voor dat het ook voor onze eigen inwoners nog veel moeilijker zou worden. De mensen zouden plots grote stukken moeten omrijden en sommige straten zouden net meer verkeer te slikken krijgen. Daarom komen er voorlopig geen bijkomende maatregelen.”

Het gemeentebestuur houdt de situatie naar eigen zeggen wel verder in het oog. “We wachten nu het einde van de werken op 16 december af”, zegt Sels. “Van zodra de toegangswegen naar Mechelen opnieuw opengesteld worden, zou de situatie weer moeten verbeteren. Op termijn worden de vesten volledig en definitief heraangelegd. Op dat moment willen we wel proactief inspelen op de situatie en op voorhand eventuele maatregelen nemen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners