De plannen voor de historische begraafplaats zorgen voor beroering en onduidelijkheid bij de inwoners. © RR

Stad informeert over begraafplaats Kwakkelstraat (maar niet over infovergadering)

Turnhout -

Dinsdag 13 december geeft Stad Turnhout meer informatie over de vervallen concessies op de historische begraafplaats aan de Kwakkelstraat. Slechts weinig geïnteresseerden blijken daar van op de hoogte.

Het Turnhoutse stadsbestuur wil de tweehonderd jaar oude begraafplaats deels omvormen tot een buurtpark. De plannen daarvoor lokten heel wat reacties uit. Zo werden er petities opgestart om de historische site te redden. Het is echter nog lang geen uitgemaakte zaak welke graven verdwijnen.

Om de bevolking “uitgebreid te informeren over dit gevoelige thema” in de hoop dat dit “een correct beeld geeft van de huidige situatie” organiseert de stad op dinsdag 13 december om 19u een infosessie in de aula van Europeion op Campus Blairon. Aanwezigen krijgen de stand van zaken van het erfgoedonderzoek op de begraafplaats. Verder komen ze te weten welke mogelijkheden er zijn om een graf te behouden. Zo kunnen eeuwigdurende vergunningen gratis voor vijftig jaar verlengd worden. Online inschrijven voor de infosessie is wel verplicht. (woad)

www.turnhout.be/infoavond-begraafplaats-kwakkelstraat

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners