De Zingende Marijntjes van zorgcentrum Aquamarijn in Kasterlee bereiden zich voor op twee kerstoptredens. © Zorgcentrum Aquamarijn

Zingende Marijntjes brengen kerstoptredens in zorgcentrum: “Gemiddelde leeftijd van koorleden is 86 jaar”

Kasterlee -

De Zingende Marijntjes, het koor van de bewoners van zorgcentrum Aquamarijn in Kasterlee, geven zowel op donderdag 15 december als op woensdag 21 december een uniek kerstoptreden. “Het jongste koorlid is 73 jaar en het oudste 95 jaar”, zegt begeleidster Ilse Cuypers.

Bart Van den Langenbergh

De Zingende Marijntjes is de toepasselijke naam van het twintigkoppige koor, samengesteld uit bewoners van het zorgcentrum Aquamarijn op Binnenpad in Kasterlee. “Het jongste koorlid is 73 jaar en het oudste 95 jaar. De gemiddelde leeftijd is 86 jaar”, vertelt Ilse Cuypers, woonassistente en begeleidster bij Aquamarijn. “De leden komen uit verschillende afdelingen van het zorgcentrum. Deze bewoners delen een passie voor muziek, wat in 2015 leidde tot de oprichting van het koor als activiteit voor Kom op tegen Kanker.”

Herkenbare liedjes

Enkele bewoners waren al thuis in de muziekwereld en zongen vroeger bijvoorbeeld in een kerkkoor. Ze kunnen nu een gelijkaardig gevoel beleven in het Aquamarijnkoor. Voor andere bewoners is vooral het samen zingen van groot belang. “Het gevoel van samenhorigheid en het deel uitmaken van een enthousiaste groep onder leiding van een vlotte dirigent. Dat zijn allemaal ingrediënten voor een succesverhaal”, zegt Ilse Cuypers. “De bewoners zingen graag de oude klassiekers. Die herkenbare liederen zijn steeds een succes. Bij het zingen van deze liedjes uit de oude doos worden het refrein en de strofes uit volle borst meegezongen. Maar ook een hedendaags lied zoals ‘Lekker blijven hangen’ kan de koorleden bekoren.”

Het koor De Zingende Marijntjes van Aquamarijn in Kasterlee. © Zorgcentrum Aquamarijn

Kerstoptredens

Vrijwilliger Roger Broeckx is de dirigent die erin slaagt om telkens om de muzikale grenzen van de koorleden te verleggen. De Zingende Marijntjes hebben al twee succesvolle optredens achter de rug. Op donderdag 15 december en op woensdag 21 december, telkens om 18.30u, staan er twee grote kerstoptredens op de planning in het Grand Café van Aquamarijn in Kasterlee.

Bij elk optreden kan een 70-tal mensen aanwezig zijn. Maar de Zingende Marijntjes dromen van nog grotere optredens. “Het idee leeft zelfs om met ons koor op tournee te gaan en een optreden buitenshuis te verzorgen,” zegt Ilse Cuypers. De toegangsprijs voor de kerstoptredens bedraagt 5 euro. Inschrijven kan aan het onthaal van het zorgcentrum.

animagroup.be/aquamarijn, 014.28.14.00

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners