© Joren De Weerdt

Lierse binnenstad baadt in gezellige kerstsfeer

Lier -

Lier baadt vanaf zaterdag 10 december in de kerstsfeer dankzij kerstverlichting en een magische avond in de binnenstad. Ook voor de rest van de eindejaarsperiode valt er in de stad en in deelgemeente Koningshooikt vanalles te beleven.

Chris Van Rompaey

De gilde Heren van Lier organiseert een kerstmarkt op de Grote Markt, het Felix Timmermansplein en het Zimmerplein. De meer dan honderd kraampjes met kerstspullen, zelfgemaakte hebbedingetjes en wellicht met vooral veel drank zijn open op vrijdag 16 december van 18 tot 23u, op zaterdag 17 december van 14 tot 23u en op zondag 18 december van 14 tot 19.30u.

Maar Lier baadt al vanaf zaterdag 10 december in de kerstsfeer. De burgemeester steekt dan om 17u de kerstverlichting aan. Daarna beleef je tot 20u een magische avond met heel wat licht- en vuuracts op verschillende locaties in de binnenstad.

De kerstman komt op zaterdag 17 december om 14u naar Lier. Je vindt hem dan tot 18u in zijn huisje naast het stadhuis. Ook op zondag 18 december bivakkeert hij daar. Je kan hem een bezoekje brengen en een knutselpakket in ontvangst nemen.

De kerstman is op zaterdag 17 december ook in deelgemeente Koningshooikt te gast. Daar kan je aan het gemeentehuis tussen 17 en 20u aan een Lichtjeswandeling van 5 kilometer beginnen. “Natuurlijk is er randanimatie en onderweg kom je langs drie gezellige tussenstops waar eten, drinken, licht en show en ook een toilet te vinden zijn. Het eindpunt is gelegen op ons kerstpleintje overgoten met sfeer en muziek in een heus kerstdecor. Het kerstpleintje is open van 16u tot middernacht. Verscheidene verenigingen verkopen er eten en drank”, zegt Dirk Frans van Dorpsraad Koningshooikt.

kerst.uitinlier.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier