Omer Tempels (vooraan rechts) en zijn medewerkers installeerden hun mooie kerststal naast de Heidekapel. ©  jvdv

“Kindje Jezus leggen we pas op kerstochtend in de kribbe, zoals de traditie dat voorschrijft”: mooie kerststal naast Heidekapel

Waasmunster -

‘Gloria in excelsis deo’ prijkt als boodschap op de kerststal die medewerkers van de Waasmunsterse heemkring ’t Sireentje donderdag al voor de 41ste keer opbouwden naast de Heidekapel tegenover De Lekkerbek.

Jan Van De Velde

‘Eer aan God in den hoge’ is de kerkelijke Vlaamse vertaling, maar voor Waasmunster geldt ook ‘Eer aan kerst op de heide’.

De aantrekkelijke wandel- en culinaire omgeving trekt veel dagtoeristen aan, die meteen ook mee kunnen genieten van de fraaie kerststal.

Omer Tempels is naast de administratieve kracht van de kantschool ook de bezieler van de werkgroep binnen de heemkring, die al ruim vier decennia de kerststal installeert.

“Ook nu bood kapelbewaarder Willy Vandenbroele ons tijdens het werk een kom warme soep aan”, zegt Omer, terwijl zijn collega’s Maria en Jozef rond de lege kribbe plaatsen en enkele herders met hun schaapjes en de drie koningen aanbrengen. “Het kindje Jezus leggen we pas op kerstochtend in de kribbe, zoals de traditie dat voorschrijft.”

Eddy Verbist, Lucien Bruggeman, Willy Gerlo, Marcel De Baere, Eric Van Brande, Monique Van Grembergen, Nicole Cools, Karina Berckmoes en Guido Van Garsse mogen fier zijn op hun mooie kerststal. “Er is niet alleen de religieuze betekenis, want deze stal vormt ook een toeristische waarde voor onze heide”, zegt Van Garsse als drijvende kracht van Toerisme Waasmunster.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners