Louis van Gaal wil Memphis Depay op de mond zoenen en laat Noa Lang als Messi fungeren: “Dat vond hij zelf ook logisch”.

Louis van Gaal wil Memphis Depay op de mond zoenen en laat Noa Lang als Messi fungeren: “Dat vond hij zelf ook logisch”

De Nederlandse bondscoach Louis van Gaal kreeg tijdens zijn laatste persconferentie voor de kwartfinale tegen Argentinië op het WK de lachers op zijn hand nadat een Argentijnse journalist aan hem had gevraagd wat hij er van vindt dat Ángel di Maria hem zijn slechtste trainer ooit heeft genoemd.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. En zeggen dat ze Louis van Gaal eerst maar een eikel vond: maak kennis met Truus, de Victoria Beckham van dit WK

“Di Maria is een heel goede voetballer”, zei hij over de Argentijnse aanvaller die hij bij Manchester United onder zijn hoede had. “Maar hij heeft bij Manchester veel privéproblemen gehad. Er werd ook bij hem ingebroken en dat heeft hem beïnvloed. Ik vind het jammer dat hij heeft geroepen dat hij mij zijn slechtste coach vindt, maar dat geldt misschien ook wel voor de man die naast me zit.”

Van Gaal draaide met zijn hoofd naar Memphis Depay, die onder zijn leiding ook niet slaagde bij Manchester United. “Een coach moet weleens beslissingen nemen die niet goed zijn. Hier zit er nog één: Memphis. En nu zoenen we elkaar op de mond.”

Depay schoot in de lach na de opmerking van de bondscoach, maar voorkwam ook dat de bondscoach hem zoende, net zoals hij dat na de zege op de Verenigde Staten in de achtste finale van dit WK bij Denzel Dumfries had gedaan. “Een kus op de mond, dat wil hij niet”, zei Van Gaal. “Jammer dan. Maar ook wel fijn.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lang als Messi

Van Gaal weidde bij de NOS nog verder uit over hoe hij zijn team heeft laten trainen. Want natuurlijk, hoe bereid je je als trainer en als team voor om het tegen Lionel Messi op te nemen? Van Gaal had voor niemand minder dan Bruggeling Noa Lang een unieke rol klaar tijdens de elf tegen elf training. “Lang deed zich voor als Messi. Iets wat hij zelf ook vanzelfsprekend vond”, vertelde Van Gaal.

Toch opvallend, want Lang speelde tot dusver nog geen minuut voor Oranje op dit WK.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Interlands