Tommy Willems, consulent bij Mechelen MeeMaken, maakte de tekening voor de eindejaarsactie. © Stad Mechelen

Tommy maakt in vrije tijd kleurplaat voor Mechelse eindejaarsactie

Mechelen, Hombeek -

Om shoppers te bedanken, organiseert handelsorganisatie Mechelen MeeMaken een grote kleurwedstrijd als eindejaarsactie. De kleurplaat komt niet van een marketingbureau, maar van de tekentafel van ambtenaar Tommy Willems uit Hombeek (Mechelen).

Sven Van Haezendonck

De wedstrijd loopt tot en met zondag 8 januari 2023. Je vind ze in winkels en horecazaken in de binnenstad. De kleurplaat inleveren, kan in de brievenbus bij Uit in Mechelen in het Toerismehuis in de Vleeshouwersstraat.

Achter de kleurplaat zit geen marketingbureau, maar een ambtenaar die in zijn vrije tijd graag tekent. “Het is geen uitgekiend concept, de tekening is heel toevallig tot stand gekomen”, zegt Tommy Willems, medewerker bij de dienst economie van de stad en consulent van Mechelen MeeMaken.

Tijdens zijn wekelijkse tekenactiviteiten koos hij de nieuwe shopping shuttle over het water als thema. “Ik voegde er een winterse sfeer aan toe. Toen ik het resultaat zag, is het idee gegroeid om er iets leuks mee te doen en onze lokale handel erbij te betrekken met een tekenwedstrijd”, vertelt Tommy.

LEES OOK. Gratis bootshuttle vervoert tijdens eerste weekend bijna 800 passagiers

De kleurplaat die Tommy in zijn vrije tijd tekende. ©  Tommy Willems

“Er werken erg gedreven ambtenaren bij onze stad. Dat een personeelslid in zijn vrije tijd een idee uitwerkt met Mechelen in het achterhoofd, toont de dynamiek aan die er heerst”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie. Voor de kleurwedstrijd liet Mechelen MeeMaken vijfduizend exemplaren drukken van zijn kleurplaat.

“Met de wedstrijd willen we heel wat gelukkigen in de prijzen laten vallen. Tegelijk willen we mensen nog meer bewust maken van de impact die lokale ondernemers op onze mooie stad hebben”, zegt Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken. In het kernwinkelgebied draagt elke ondernemer bij aan de promotie van de stad. (svh)

www.shoppenin.mechelen.be/kleurwedstrijd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen