Aiko Arrendell. © Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Als je met jezelf in de knoop zit, is een luisterend oor broodnodig”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Aiko Arrendell (17).

“De kunsthumaniora was echt de ideale school voor mij. De sfeer en de types die er rondlopen, sluiten perfect aan bij wie ik ben. Maar door mentale moeilijkheden zag ik mezelf genoodzaakt om over te stappen naar een andere school. Ik vind dat super jammer, maar het was de juiste keuze om even een stapje terug te zetten. De verwachtingen en het stressniveau waren er ontzettend hoog.”

“Ondertussen heb ik wat meer rust gevonden. En dat doet deugd. Ik heb er geen problemen mee om openlijk over mijn psychologische problemen te praten. Ik vind het net raar dat je erover zwijgt. Als je met jezelf in de knoop zit, is een luisterend oor broodnodig. Gelukkig zijn jongeren zich daar erg bewust van. “Hoe gaat het, dat is een dagelijks gespreksonderwerp in mijn kringen.”

“De problemen waarmee ik kamp, komen ook vaak terug in de kunst die ik maak. Of dat nu tekeningen, gedichtjes of teksten zijn, dat doet er niet toe. Het kan allemaal. Een carrière als professionele kunstenares streef ik niet na, maar ik droom wel van een bestaan als zangeres in een jazzbandje. Gewoon kleinschalig, in gezellige cafés. Meer moet dat niet zijn. Hopelijk maak ik die droom ooit waar.” (lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners