Themabeeld. © Theo Derkinderen

Viertal krijgt voorwaardelijke straf na gewapende overval op eigen drugsdealer

Putte, Bonheiden -

De drie rechters van de correctionele rechtbank in Mechelen veroordeelden vier mannen uit Putte en Bonheiden donderdag tot gevangenisstraffen met uitstel. Het viertal stond terecht omdat ze een brutale overval pleegden op een drugsdealer die hen minder cannabis had geleverd dan beloofd. Een van hen is ook schuldig aan het stelen van een mountainbike en bromfietsen.

Stijn Van de Sande, Theo Derkinderen

In de zomer van vorig jaar stapte een man naar de politie om te zeggen dat hij het slachtoffer was geworden van een brutale overval. Hij werd daarbij bedreigd met een mes en een vuurwapen. Er werd een onderzoek opgestart, maar al snel werd duidelijk dat de man niet het achterste van zijn tong had laten zien. “Het slachtoffer bleek een dealer te zijn die een van zijn klanten had geript. Hij leverde minder cannabis dan hij gezegd had en de klanten zinden daarom op wraak”, aldus het openbaar ministerie.

De vier, die afkomstig zijn uit Putte en Bonheiden, beslisten om de man een lesje te leren. Ze stapten, gewapend met een mes en een vuurwapen, naar de woning van de man. Ze bedreigden hem en gingen ervandoor met een jas en een hoeveelheid cannabis. Naar eigen zeggen wilde het viertal hun slachtoffer gewoon terugpakken. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de 21-jarige I.J. niet aan zijn proefstuk toe was. Eerder was hij ook al betrokken bij diefstallen van een mountainbike uit een aanhangwagen en bromfietsen bij een handelaar in Putte.

De correctionele rechtbank in Mechelen veroordeelde I.J. donderdag tot een voorwaardelijke celstraf van veertig maanden. Daar had advocaat Bart Vanmarcke om gevraagd. “Zo kan hij met een schone lei beginnen”, klonk het tijdens de zitting enkele weken geleden. De drie andere beklaagden werden veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraffen van 30 maanden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners