Themabeeld. © Stijn Van de Sande

Voorwaardelijke celstraf van 37 maanden voor 19-jarige die buschauffeur bedreigt met mes

Willebroek -

Een jongeman van 19 jaar uit Willebroek werd door de correctionele rechtbank in Mechelen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 37 maanden met uitstel. Ook drie kompanen kregen voorwaardelijke celstraffen. Het viertal stond terecht voor geweld en diefstal. Zo probeerde een van hen een buschauffeur neer te steken.

Stijn Van de Sande

In totaal stonden vier mannen tussen 19 en 23 jaar oud uit de streek rond Willebroek terecht. Ze zouden bij verschillende incidenten betrokken geweest zijn. Bij drie van hen ging het telkens om één voorval, maar de 19-jarige W.V. was er iedere keer bij betrokken. Er werden onder meer mensen in elkaar geslagen en beroofd. Maar de jonge Willebroekenaar stond ook terecht voor poging tot doodslag nadat hij het aan de stok kreeg met een buschauffeur.

Dat voorval speelde zich af op 19 maart, toen W.V. samen met een vriend de bus nam. “Ze zetten de bus op stelten en drukten regelmatig nodeloos op het belletje”, schetste openbaar aanklager Nele Poelmans tijdens de zitting. “Toen het duo van de bus wilde stappen, weigerde de chauffeur om de deur open te doen. De situatie escaleerde en V. dreigde met een mes. Hij kwam daarbij ten val, waarna hij twee stekende bewegingen maakte richting de buikstreek van de chauffeur. Een messteek in de buikstreek is potentieel dodelijk.”

Voorwaardelijke gevangenisstraf

Volgens advocaat Veronique Gysbrechts had haar cliënt nooit de intentie om iemand te doden, maar de rechter oordeelde donderdag dat W.V. wel degelijk schuldig is aan poging tot doodslag. Hij werd veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 37 maanden. De man moet wel een gedragstraining volgen en moet zich laten behandelen voor zijn verslavingsproblematiek. De andere beklaagden kregen voorwaardelijke celstraffen van een jaar tot achttien maanden. Ze moeten in totaal ook bijna 5.000 euro aan schadevergoedingen betalen aan hun slachtoffers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen