Nederlandse lichtdragers brengen in 2021 het Vredeslicht van Bethlehem tot in Geel. © RR

Vredeslicht reist naar Geelse parochies

Geel -

Om een lichtpuntje te bieden met Kerst in deze nogal barre tijden haalt de pastorale eenheid Heilige Dimpna en Gerebernus net als vorige jaren het vredeslicht van Bethlehem naar de Geelse parochiekerken.

Het vlammetje wordt ieder jaar door een kind aangestoken aan de waakvlam die eeuwig brandt in de Geboortegrot van Bethlehem, om vervolgens de hele wereld over te reizen. Het vredeslicht komt zo op 17 december via Nederland ook in Geel aan.

“Wij verwelkomen de Nederlandse boodschappers om 10u op de Havermarkt met klokkengelui en met een moment om elkaar vrede toe te wensen”, zegt Marcel De Vries. “Daarna willen wij tot 16u iedereen in de Sint-Amandskerk begroeten, die het licht wil meenemen door een kaarsje aan de lamp aan te steken en de vlam desnoods verder wil uitdragen. Je krijgt er wel de opdracht bij: vrede begint bij jezelf.”

Tijdens de kerstvieringen op 24 en 25 december in de parochiekerken in Geel is het licht ook daar te krijgen. Dat kan door een eigen kaarsje mee te brengen, maar er zijn ook meeneemkaarsen aanwezig om zo wereldvrede te brengen tot op de feesttafels. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners