Archieffoto. © District Hoboken

Kioskplaats in het centrum van Hoboken wordt voor één avond een heuse kerstmarkt

Hoboken -

De Kioskplaats in Hoboken wordt omgetoverd tot een heuse kerstmarkt. Op vrijdag 16 december wordt het plein gevuld met sfeerverlichting, livemuziek en straatanimatie. “Het koor Don Bosco zingt kerstliedjes. The Caddy’s verwennen de aanwezigen dan weer met feelgoodhits van Elvis en The Beatles”, zegt het district.

Opwarmen kan met de vuuract van Mr Steampunk. Hij bouwt privé-vuurtjes als hij ziet dat mensen het koud hebben en deelt marshmellows uit aan kinderen om ze te roosteren. Ondertussen kunnen kinderen een rondje draaien op de zwiermolen. Voor een hapje en drankje kan je terecht bij de winkeliers en verenigingen.

“De straatact ‘Bij Jos & Maria’ verrast jong en oud”, zegt het district nog. “Ze ontvangen gasten in hun kerststal en laten ze in de kribbe liggen. De engel Gabriël, voor de gelegenheid ceremoniemeester, neemt een foto van het schouwspel. Zo krijgt elke deelnemer een geweldig geestige kerstkaart mee naar huis.”

Lichtpuntjes tegen kanker

Op de kerstmarkt kan je ook een lichtje kopen voor iemand die kanker heeft of iemand die gestorven is aan de ziekte. Naast het ledlichtje kan je dan een boodschap schrijven voor de persoon aan wie je denkt. Op het einde van de avond worden alle boodschappen verzameld en na goedkeuring anoniem op www.hoboken.be geplaatst. “Het zou fijn zijn als we met alle lichtjes tijdens de kerstmarkt een levenslijn kunnen maken naast de bezoekers”, zegt districtsschepen voor evenementen en feestelijkheden Tom De Boeck (Vooruit). De opbrengst van deze warme actie gaat integraal naar Kom op tegen Kanker.” (svo)

De kerstmarkt vindt volgende week vrijdag plaats van 18 tot 22 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners