Asterix juicht, voor de 24ste keer in 27 seizoenen mag het de bekerfinale spelen.  ©  Vel

Volleybal  Beker van België (vr) Asterix Avo Beveren

Kris Vansnick plaatst zich met Asterix Avo als eerste voor bekerfinale eind februari: “We geven dit seizoen niks weg”

Beveren-Waas -

Asterix Avo Beveren heeft zich woensdag als eerste geplaatst voor de finale van de Beker van België. De vrouwen van Kris Vansnick versloegen Haasrode Leuven met ruime 0-3 cijfers.

Dirk Van Bruysel

“Opdracht volbracht, maar wat meer is: de manier waarop we Haasrode Leuven bij de keel hebben gegrepen was goed. We speelden enorm sterk. Inderdaad, stukken beter dan vorige zaterdag in de heenwedstrijd”, blikt Kris Vansnick terug. “In tegenstelling tot vorige zaterdag, toen we de eerste set aan een bijzonder strijdvaardig Haasrode Leuven moesten laten, zijn we nu sterk begonnen. We startten met veel opslagdruk en ook onze aanvallen waren meteen erg scherp. De vergelijking met vorige zaterdag gaat niet op. Toen draaide onze receptie aanvankelijk vierkant, terwijl Haasrode Leuven erg sterk volleybalde en wij meteen op zoek moesten naar mogelijke oplossingen. Die oplossingen hebben we in ons hoofd geknoopt en dat leidde deze keer tot eenrichtingsvolleybal. De finaleplaats hadden we al snel binnen.”

Meerdere ijzers in het vuur

“De finales van de beker van België en Asterix Avo is een apart gegeven. Weet dat we nu de 24ste keer in zevenentwintig seizoenen de bekerfinale mogen spelen. We hebben dus een reputatie te verdedigen in de finale. Langs de andere kant is dit de 24ste finale voor de club, maar dat steeds met een wisselende bezetting. Als ik ons huidige team even wat naderbij bekijk, dan stel ik vast dat we slechts drie speelsters in de groep hebben die ooit een bekerfinale mochten afwerken. Wat dat betreft hebben we een onervaren ploeg. Nogal logisch, want we hebben een piepjonge ploeg die nog heel wat kan groeien. Groeien naar de bekerfinale, want dat zal ongetwijfeld het hoogtepunt van het seizoen kunnen zijn voor de meisjes. Hoewel, we hebben dit seizoen nog wel wat ijzers in het vuur. Zo gaat vanaf nu onze aandacht uit naar de competitie en naar de Europabeker. In de competitie moeten we het zondag opnemen tegen Fixit Kalmthout. We zijn aan onze status verplicht om die wedstrijd te winnen, maar mogen Fixit niet onderschatten. Het versloeg enkele weken terug nog Antwerpen. Maandag vertrekken we dan naar Montenegro waar we onze focus even verleggen naar de Europabeker. Ook daarin willen we zo ver mogelijk doorstoten. Neen, we geven dit seizoen niks weg.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners