Informaticus Arno Verstraete en orthopedagoge Nathalie Biesemans maken allebei kans op een deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs. © rr

Heistse uitblinkers Arno en Nathalie maken kans op prijs voor sterke scripties

Heist-op-den-Berg, Booischot -

Informaticus Arno Verstraete (24) uit Heist-op-den-Berg en orthopedagoge Nathalie Biesemans (22) uit deelgemeente Booischot maken kans op deelprijzen van de Vlaamse Scriptieprijs. Verstraete haalde de finale van de mtech+prijs met zijn thesis over de optimalisatie van videostreaming. De scriptie van Biesemans over het emotioneel welzijn van jongeren op internaat is genomineerd voor de Bachelorprijs.

Kristof Van Rompaey

Met de mtech+prijs bekronen SciMingo vzw en loopbaanfonds mtech+ sterke technologische scripties uit het afgelopen academiejaar. Arno Verstraete werkte in zijn masterproef aan de Universiteit Hasselt aan een oplossing voor een lastig probleem: haperende online video's. Streamingsdiensten schakelen bij een slechte internetverbinding over naar een slechtere kwaliteit, maar Verstraete ontwikkelde een nieuw algoritme dat de kwaliteit van de video beter overeind houdt.

De Booischotse Nathalie Biesemans onderzocht in haar scriptie aan UC Leuven-Limburg het emotioneel welzijn van jongeren op internaat. Ze ontwierp praatkaarten waarmee internen op een discrete manier met opvoeders kunnen communiceren over hun emotionele noden. “Als er veel internen zijn, krijgen opvoeders niet de kans om het emotioneel welzijn van iedereen van dichtbij op te volgen”, klinkt het. “Wanneer die jongeren alleen blijven zitten met moeilijke gevoelens, kan dit een negatief effect hebben op hun emotioneel welzijn.”

Geldprijs

Of de Heistse uitblinkers ook met de prijzen gaan lopen, wordt op 20 december onthuld in het stadhuis van Brussel. Zowel aan de mtech+prijs als aan de Bachelorprijs is een geldprijs van 1.500 euro verbonden. Verstraete maakt ook nog kans op een publieksprijs van 250 euro. Stemmen kan op de website van de Scriptieprijs. Je vindt er ook een video terug waarin hij zijn thesis beknopt uitlegt. (kvro)

www.scriptieprijs.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners