Ondernemer Koen Van Pottelbergh is één van De Zingende Vaten © Ward Bosmans

Meezingen met De Zingende Vaten voor de Warmste Week op WinterBornemLand

Bornem -

Vanaf dit weekend is er in Bornem nog tot begin januari elke dag een evenement in het kader van WinterBornemLand. Een van de meest opmerkelijke initiatieven is het gratis optreden op 12 december van De Zingende Vaten, zes vrienden uit Klein-Brabant die op een ludieke manier het volkse lied weer onder de aandacht brengen. De opbrengst van dit optreden gaat integraal naar Eyes for the World, een goed doel dat geselecteerd werd voor de Warmste Week.

Ward Bosmans

In Klein-Brabant zijn De Zingende Vaten bijna wereldberoemd. In hun typische vissersplunje zingen ze op hun eigen speelse wijze oude en minder oude volksliederen. De zes leden hebben een duidelijke missie: de mensen terug aan het zingen brengen. De vissersplunje is een verwijzing naar het rijke visserijverleden van de Klein-Brabantse dorpen langs de Schelde. Het verhaal van De Zingende Vaten begon tijdens de Vis- en Folkloredagen in Mariekerke. De leden van de zanggroep noemen zichzelf Kabeljauw, Paling, Sprot, Pladijs, Haring en Kreeft. Die laatste is ook wel gekend als Johan Vercauteren en begeleidt de zangers op zijn accordeon.

Eén van de overige leden is ondernemer Koen Van Pottelbergh (Sprot). Hij is afkomstig van Bornem en is de bezieler van Eyes For The World. Dit project helpt wereldwijd, maar ook in België, kansarme mensen met een aangepaste bril. Eyes For The World werd geselecteerd als een van de goede doelen voor de Warmste Week. Meer was er niet nodig voor De Zingende Vaten om dit project te steunen. Op maandag 12 december treden ze tussen 19 uur en 23 uur op tijdens het event WinterBornemLand in de Almhut op het Kardinaal Cardijnplein. De inkom is gratis maar iedereen mag vrijblijvend een gift geven in hun vissersklak. De opbrengst gaat integraal naar de Warmste Week. De Zingende Vaten kunnen alvast rekenen op de steun van het schepencollege van Bornem en de organisatoren van Chez Babette-Almhut.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners