Nederlanders komen massaal vuurwerk kopen in Baarle-Hertog. © BERT DE DEKEN

Nederlandse politie neemt 780 kilo vuurwerk in beslag, ook foutparkeerders op de bon

Baarle -

Bij controles op het vervoer en de verkoop van vuurwerk in de grensgemeente Baarle namen de Nederlandse politie en buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) in de periode van eind november tot begin december in totaal al 780 kilo vuurwerk in beslag. In de Kapelstraat en Smederijstraat werden ook al foutparkeerders beboet.

Bart Van den Langenbergh

Honderden vuurwerktoeristen vanuit Nederland steken deze periode van het jaar de grens over naar de enclavegemeente Baarle om daar vuurwerk aan te kopen. Maar in Nederland mag je alleen op donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 december vuurwerk verkopen en kopen. Vuurwerk afsteken mag in Nederland alleen van zaterdag 31 december om 18u tot zondag 1 januari om 2u.

De Nederlandse politie begon samen met speciale ambtenaren of boa’s in de omgeving van Baarle-Nassau vanaf eind november met controles op de regelgeving voor het vuurwerk. De controles gingen ook gepaard met het bekeuren van foutparkeerders in de Kapelstraat in Baarle.

De agenten namen van dinsdag 22 november tot en met zondag 3 december in totaal 780 kilo vuurwerk in beslag. Er werden in de Kapelstraat en Smederijstraat ook 17 foutparkeerders beboet. In de Smederijstraat vond de politie op zaterdag 26 november in een klap in totaal 500 vuurwerk in 25 auto’s. Op zaterdag 3 december ging het om ruim 130 kilo vuurwerk verspreid over 60 auto’s. Iedereen die illegaal vuurwerk bij zich had, werd op de bon geslingerd. De politie laat het in beslag genomen vuurwerk vernietigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners