©  ISOPIX

De fratsen van Cristiano Ronaldo op het WK zijn nog niet voorbij: Portugese ster “wilde zijn koffers pakken” en negeert traditie dag na wedstrijd

De voetbalwereld schrok zich een hoedje toen Cristiano Ronaldo op de bank moest plaatsnemen bij Portugal voor de 1/8ste finale op het WK tegen Zwitserland. Maar die waarschuwing van bondscoach Fernando Santos deed CR7 niet van gedrag veranderen.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Ook vrouw en zus van Cristiano Ronaldo mengen zich in het debat rond reserverol op WK: “Schande dat ze hem zo vernederen!”

Het begon allemaal in de laatste groepswedstrijd van de Portugezen, tegen Zuid-Korea. Toen Ronaldo na 65 minuten gewisseld werd, keek hij boos, riep wat en legde zijn vinger op zijn mond. Naar eigen zeggen reageerde Ronaldo tegen een Zuid-Koreaan die hem tot spoed had aangemaand, al meenden sommigen dat hij daarmee (ook) zijn ongenoegen over zijn wissel kenbaar maakte.

Wat er ook van zij, Portugees bondscoach Fernando Santos liet weten niet gediend te zijn met de beelden. “Of ik ze intussen gezien heb? Ja en ik kon het niet appreciëren, helemaal niet”, was Santos scherp voor zijn absolute superster, die een match later dus op de bank begon.

©  ISOPIX

Ronaldo mocht tegen de Zwitsers 17 minuten invallen, zag zijn vervanger een hattrick scoren, ging na de 6-1 zege de fans groeten en droop eenzaam af richting kleedkamers. Alweer een relletje rond CR7, dus. Maar een les trok Ronaldo uit zijn reserverol blijkbaar niet.

LEES OOK. Het gekrenkte ego van Cristiano Ronaldo: Portugese fans groeten en dan eenzaam de kleedkamers opzoeken

Woensdag zou hij volgens de Spaanse krant Marca niet meegetraind hebben met de Portugese reserven, wat normaal wel de traditie is de dag na een wedstrijd. Ronaldo zou er echter voor geopteerd hebben om samen met de basisspelers de gym op te zoeken, voor een rustigere training ondanks het feit dat de 37-jarige steraanvaller geen blessure heeft.

De beelden van de Portugese training van woensdag lijken het bericht van Marca alleszins te bevestigen. Ronaldo werd niet gespot op het grasveld.

©  AFP

©  AFP

Daarbovenop beweert het Portugese Record dat een woedende Ronaldo zelfs even dacht aan vertrekken. Na enkele gespannen gesprekken tussen de Portugees en coach Fernando Santos kwam Ronaldo toch tot bezinning en zette hij het team op de eerste plek.

De Portugese voetbalbond ontkende de geruchten ook.“Beweringen waarin wordt gezegd dat Cristiano Ronaldo tijdens een gesprek met Fernando Santos dreigde het nationale team te verlaten, zijn niet waar”, maakt de Portugese bond duidelijk in een statement. “De FPF verduidelijkt dat Cristiano op geen enkel moment heeft gedreigd het nationale team in Qatar te verlaten”

Later op de dag reageerde ook Ronaldo zelf op de heisa. “Een groep die te hecht is om gebroken te worden door krachten van buitenaf”, aldus CR7 in een tweet. “Een natie die te moedig is om zich bang te laten maken door tegenslagen. Een team in de meest eerlijke zin van het woord, dat zal blijven vechten tot op het einde. Geloof in ons! Komaan Portugal!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Interlands