Fiets en fietskar werden omgebouwd tot rendier en slee. © rr

Bjorn, Tijs en Thimo brengen met winterroutes gezelligheid en verbondenheid

Wuustwezel/ Kalmthout/ Essen -

Bjorn Van Endert (18), Tijs Cuypers (18j) en Thimo Geven (14j) trekken met hun verlichte fiets door Wuustwezel, Kalmthout en Essen “Met onze kleine lichtwagen proberen we een glimlach op de gezichten van de bewoners te toveren en willen we verbondenheid creëren.”

“Het is de derde editie van onze Winterroutes. Dit is ontstaan in 2020 met de ‘Zorg voor licht’ van VTM”, vertelt Bjorn Van Endert. “Omdat we de afgelopen twee edities zoveel reacties kregen over onze activiteit, hebben we besloten om er een derde editie aan te koppelen.” Tijdens de eerste editie waren er alleen verlichte fietsen. Vorig jaar kwam er een versierde fietskar bij. Bij de haltes konden de bewoners een warme chocomelk of koffie krijgen. “En dit jaar, voor de derde editie, hebben we mijn fiets en fietskar omgebouwd naar een kleine lichtwagen. De fietskar is een slee en de fiets een rendier die de slee vooruit trekt. De wagen is volledig bekleed met 90 meter LED-strips goed voor 1500 lichtjes. De wagen is in totaal 1,80 meter hoog, 3 meter lang en 80 centimeter breed. Dit jaar hebben wij opnieuw op onze routes enkele haltes ingelast waar de mensen dan een warme chocolademelk of koffie kunnen krijgen.

De vorige twee edities ondernamen de drie vrienden voornamelijk om de verlichte huizen en voortuinen in beeld te brengen op sociale media. “Dit jaar is ons doel om met onze kleine lichtwagen een ‘smile’ op de inwoners hun gezicht te brengen en een verbondenheid te creëren.” Ze organiseren hun winterroutes op zaterdag 10 december in Wuustwezel, zaterdag 17 december in Kalmthout en vrijdag 30 december in Essen. De tochten vertrekken telkens om 18 u.

Het winterplein aan het begin van de Martendijk. © rr

Winterplein

Dit jaar hebben Bjorn, Tijs en Thimo ook een klein winterplein gemaakt. “Dat gebeurde in onze achtertuin in de Martendijk, ter hoogte van de Bredabaan. “Hier kan je op enkele avonden in de kerstvakantie gezellig met andere mensen uit de buurt bij elkaar komen en een babbel doen, omringd met duizenden lichtjes. Je kan er ook iets drinken aan ons winterbar bij een knisperend kampvuur. Op ons winterplein zal je ook onze wagen kunnen bezichtigen.” De openingsavonden van het winterplein zijn 26 en 28 december, 2, 4 en 7 januari, telkens van 18 tot 22 u. ( )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners