Themabeeld. © Fred Debrock

Stad organiseert infosessies over energie voor scholen, verenigingen en ondernemers

Mechelen -

De stad Mechelen organiseert de komende maanden twee infosessies over energie en hoe je daarop kan besparen. Die infosessies zijn gericht op scholen, verenigingen en bedrijven, want ook die organisaties kampen met torenhoge energiefacturen. De eerste infosessie vindt plaats op woensdag 14 december.

Stijn Van de Sande

Heel wat Mechelse organisaties zijn door de hoge energiekosten op zoek naar manieren om energie en dus ook geld te besparen. De vraag naar ondersteuning en investeringen voor efficiëntere en duurzamere energie in eigen of gehuurde gebouwen is dan ook groot. Daarom wil het Mechelse stadsbestuur haar aanbod aan informatie, advies en begeleiding verder bekendmaken via twee specifieke info- en netwerkmomenten.

De eerste infosessie vindt plaats op woensdag 14 december om 19u in het Cultuurcentrum en is gericht op scholen, verenigingen en de verhuurders van vrijetijdsinfrastructuur. “Het is belangrijk dat investeringen of andere uitgaven van scholen en verenigingen niet ten koste gaan van de energiecrisis”, zegt Energieschepen Patrick Princen (Vld-Groen-m+). “Op de infoavond stellen we het winterplan voor en doen we ons aanbod voor deze doelgroep uit de doeken. Tot slot zijn er gesprektafels waarbij verenigingen en scholen ervaringen kunnen uitwisselen.”

Eerstelijnshulp bij energievragen

Op maandag 13 februari om 9.30u is er dan weer een infomoment voor ondernemers, KMO’s en handelaars in de Keldermanszaal van het stadhuis. “Ook voor bedrijven heeft de stad heel wat mogelijkheden om informatie en advies te verschaffen”, zegt Economieschepen Greet Geypen (Vld-Groen-m+). “Op dit infomoment geven we een gebald overzicht van het aanbod en de steun die ondernemers kunnen krijgen. Bovendien lichten we ook de nieuwe samenwerking met IGEMO toe. Samen met hen starten we een aanbod van eerstelijnshulp bij energievragen op.”

Inschrijven voor de infosessies kan via de website van Mechelen Klimaatneutraal. (svds)

www.klimaatneutraal.mechelen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners