Veerle Baetens op de set van Het Smelt. ©  arg

‘Het Smelt’ krijgt wereldpremière in officiële competitie van Sundance Film Festival

Het Smelt, het regiedebuut van Veerle Baetens, zal in januari zijn wereldpremière beleven op het Amerikaanse Sundance Film Festival. De film, waar Baetens momenteel de laatste hand aan legt, maakt er deel uit van de officiële competitie.

Annelies Rutten

LEES OOK. Als twee druppels water: dit zijn de hoofdrolspeelsters in ‘Het smelt’

“Ik ben supergelukkig”, zegt Veerle Baetens. “Om meteen na het afwerken van de film zo’n uitnodiging te krijgen, dat is een droomscenario.”

In november lieten de programmatoren van het Sundance Film Festival in Park City (Utah) weten dat ze Het smelt opnemen in hun officiële selectie. Op 21 januari zal de film op het festival zijn wereldpremière beleven. “Het is de eerste keer dat de film aan een publiek wordt getoond”, zegt Baetens. “Ik kijk daar enorm naar uit. Al is het natuurlijk ook heel spannend.”

Met Het Smelt, een film naar de succesvolle roman van Lize Spit, maakt de actrice haar debuut als regisseur. Ze heeft meer dan zes jaar aan de film gewerkt. Op dit moment legt Baetens nog de allerlaatste hand aan de film. “Maar we zitten nu echt in de finale afwerking”, vertelt ze. In oktober komt de film in de Belgische zalen.

De kersverse regisseur zal zelf naar Utah afreizen in januari, samen met onder anderen hoofdrolspeelsters Charlotte De Bruyne en Rosa Marchant, die de volwassen en jonge versie van hoofdpersonage Eva spelen. “Ik heb er zin in”, zegt Baetens. “Sundance is een beetje het buitenbeentje onder de grote filmfestivals. Het draait meer om de films dan om de glitter en glamour. Omdat het er zo koud is, dragen de bezoekers anoraks in plaats van galajurken. Ik voel me daar wel goed bij.” (lacht)(arg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER