©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Kangoeroes Mechelen ontvangt Landes: “We gaan op zoek naar tweede zege in Euroleague”

Hoogspanning donderdagavond (20.30u) in De Schalk in Willebroek. Kangoeroes Mechelen werkt in poule B de vijfde speeldag in de Euroleague Women af en ontvangt het Franse Landes.

cpm

Kampioen en bekerwinnaar Kangoeroes Mechelen brengt meer dan bevestiging van de schitterende campagne 2021-2022. Zes op zes in de competitie en kwalificatie door de grote poort voor de kwartfinales van de Beker van België. Ook het debuut in de Euroleague Women, de sterkste Europese clubcompetitie, mag er best zijn. Na vier speeldagen telt het één overwinning.

Vorige maand zegevierde het in De Schalk tegen het sterke Spaanse Girona. “We leden op verplaatsing twee nipte nederlagen. Er zijn dus mogelijkheden in onze poule,” beseft Laure Resimont. Van de twee groepen van acht is plaatst de top-4 zich voor de kwartfinales van de Euroleague Women. “Willen we daarvoor in aanmerking komen moeten we vanavond van Landes winnen. Zij tellen 0 op 4, maar dat wil niets zeggen. De Franse ploeg is een sterk collectief en wij zullen dus weer met een sterke prestatie moeten uitpakken om de winst in eigen midden te houden.”

“Het afgelopen weekend bevestigden we met twee zeges tegen Kortrijk Spurs dat we de goede vorm beet hebben. Hopelijk kunnen we vanavond dus Europees die tweede winst realiseren,” aldus nog Laure Resimont, in de Euroleague goed voor een mooi gemiddelde van 12 punten, 5 rebounds en 2 assists. In de Franse LFB staat Landes met 1 op 4 ook laatste. Afgelopen weekend boekte het wel een eerste zege door met 54-72 te winnen van Angers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal