Achteraan van links naar rechts: Bent en Fonne, vooraan van links naar rechts: Sete, Rein, Lou, Cisse, Nelles en Margo © rr

“Met onze warme kaartjes steken we Lou en Sete een hart onder de riem”

Wuustwezel -

Voor het derde jaar op rij pakken zes Loenhoutse vriendjes uit met een Warme Kaartjes-actie voor het goede doel. Met potloden, viltstiften en verf knutselden ze opnieuw mooie wenskaarten in het thema Feestdagen en Verjaardag. Die kaartjes verkopen ze om hun zieke supervrienden Lou (9) en Sete (11) te steunen. De kaartjes zijn te koop op www.warmekaartjes.be.

Bent, Fonne, Rein, Cisse, Margo en Nelles lieten de voorbije maanden hun creativiteit weer de vrije loop. Met succes, want het leverde weer een heleboel mooie en vooral warme wenskaartjes op. Het resultaat is te bewonderen op www.warmekaartjes.be. Daar kan je ook meteen de kaartjes bestellen. “Je kan dit jaar kiezen uit twee pakketjes in het thema Feestdagen en een pakket Verjaardag”, zeggen Fonne en Cisse. “En stiekem vinden we onze zelfgemaakte kaartjes van dit jaar nog mooier dan die van vorig jaar”, lacht Nelles. Vorig jaar bracht de Warme Kaartjes-actie een recordbedrag van maar liefst 5.230 euro op voor het goede doel. “Dat bedrag evenaren, wordt heel moeilijk”, beseffen de broers Bent en Rein Stes en hun zus Margo. “Maar we gaan sowieso ons best doen om weer zo veel mogelijk kaartjes te verkopen voor Lou en Sete, onze twee vriendjes die kampen met een zeldzame ziekte.”

Zeldzame ziektes

Lou Kenis is 9 jaar en heeft Duchenne spierdystrofie. Dit is een ernstige erfelijke spierziekte die de spieren aantast en verzwakt. Hoewel Lou een ziekte heeft aan zijn spiertjes probeert hij mee te doen met alles wat zijn vrienden ook doen. Lou gaat regelmatig naar de kine, logo en zwemles om de spieren goed in beweging te houden. Sete Braspenning is 11 jaar en lijdt aan de ziekte van Gorham, een zeer zeldzame ziekte. Een afwijking in het lymfevatenstelsel zorgt ervoor dat de lymfevaten gaan uitzetten en woekeren. Deze toename in massa blijft behouden eens gevormd. De lymfevaten zetten zich in en op botten waardoor ze het proces van botafbraak en botaanmaak verstoren.

Ondanks hun ziekte proberen Lou en Sete zoveel mogelijk plezier te maken met hun vriendjes. “En dat willen we in de toekomst natuurlijk graag zoveel mogelijk blijven doen”, zeggen de zes Loenhoutse kaartjeskunstenaars. “Met onze Warme Kaartjes willen we Lou en Sete een hart onder de riem steken in de strijd tegen hun ziekte.” De opbrengst van de kaartjesactie gaat integraal naar het Duchenne Parents Project (voor Lou) en LGD Alliance Belgium (voor Sete), twee organisaties die het geld gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van deze zeldzame aandoeningen. (vw)

Een pakketje Warme Kaartjes telt 6 kaartjes en kost 10 euro. Bestellen kan heel makkelijk online via de website www.warmekaartjes.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners