Voorzitter Frederik Pollet van ’t Ver-Zet-je is tevreden met de steun. © ram

Koning Boudewijnstichting schenkt 7.500 euro aan ’t Ver-Zet-je

Hoogstraten -

Om organisaties die zich inzetten voor kansarmen te helpen met de stijgende energieprijzen biedt de Koning Boudewijnstichting ondersteuning.

De energiecrisis en de koopkrachtcrisis hebben niet alleen grote gevolgen voor mensen die het financieel niet breed hebben. Ook armoedeorganisaties zien hun energiefactuur stijgen. “Bij ons gaat het niet alleen om verwarming en verlichting”, zegt voorzitter Frederik Pollet van welzijnsschakel ’t Ver-Zet-je in Hoogstraten. “De koeling voor onze voedselproducten neemt ook een flink stuk van de energierekening voor zich.” De Koning Boudewijnstichting bracht in een recordtempo een uitzonderlijk bedrag van ongeveer drie miljoen euro bij elkaar om kansarmoedeorganisaties snel te steunen. In totaal ontvangen 494 organisaties een bedrag.

Voor ’t Ver-Zet-je komt er een bedrag van 7.500 euro. “Daar zijn we uiteraard heel blij mee. Het mooie daarvan is dat er heel weinig administratie bij kwam kijken om een aanvraag in te dienen.” De vrijwilligersorganisatie ’t Ver-Zet-je nam vorig jaar de nieuwe ontmoetingsruimte De Nieuwe Feftig in de Heilig Bloedlaan in gebruik. Naast voeding worden ook kleding, hygiënische producten en pampers verdeeld. (ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners