©  IF

Kraan van tachtig meter valt om in Gentse haven, arbeider zwaargewond afgevoerd

In de Gentse haven is woensdagnamiddag een kraanbestuurder zwaargewond geraakt toen de tachtig meter hoge werfkraan waarin hij zat naar beneden viel. Dat meldt de brandweerzone Centrum. De man werd uit de cabine geslingerd en hij verkeert in levensgevaar.

Simon Dekaezemaker

Het ongeval gebeurde rond 15 uur bij het afvalverwerkingsbedrijf Renewi aan de Moervaartkaai in de haven van Gent. De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk, maar de kraan werd gebruikt voor de installatie van een windmolen. De kraan van tachtig meter hoog viel naar beneden terwijl de kraanbestuurder in de cabine zat. De man werd uit de cabine geslingerd en hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert in levensgevaar.

Het motorcompartiment van de omgevallen kraan vatte daarna vuur op een hoogte van vijftien meter, maar de brandweer kon die brand snel blussen.

De omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht, maar volgens de eerste gegevens was de kraan nog in opbouw. De sociale inspectie komt ter plaatse voor verder onderzoek en vermoedelijk wordt ook een technisch deskundige aangesteld. (blg)

©  IF

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER