Kleuren spelen een belangrijke rol bij Bold Baguette. © Filip Spoelders

Bold Baguette breidt uit van webshop naar boetiek in Hove: “Klanten laten schitteren zoals een diamant”

Hove -

Bold Baguette is de nieuwste aanwinst voor de winkelstraat van Hove. “Voor onze klanten gaan we op zoek naar betaalbare en kleurrijke damesmode”, vertellen zaakvoerders Charlotte en Michael.

Filip Spoelders

Op een maand tijd verbouwde het Edegemse koppel de voormalige ijszaak in de Kapelstraat tot een gezellige boetiek. De opening van de modeshop is nochtans niet de echte start van hun ondernemersverhaal. “In 2018 begonnen we in bijberoep met de webwinkel van Bold Baguette. Ik kwam op het idee omdat ik zelf niet het geschikte kleedje vond om mee in een suite te lopen. Daarom hebben we in ons aanbod ook veel aandacht voor feestelijke kleedjes”, vertelt Charlotte Debaveye.

Ervaring

Na haar opleiding bedrijfscommunicatie volgde ze een Master in Fashion Merchandising & Buying aan Polimoda in Firenze. Vervolgens ging ze aan de slag als Merchandising Manager bij Lee Jeans. Met deze ervaring trekt ze nu helemaal de kaart van een eigen zaak. “We focussen ons op betaalbare en kleurrijke damesmode. Door mijn ervaring weet ik collecties te vinden, die toch anders zijn dan in andere boetieks. Zo kom ik bijvoorbeeld bij Scandinavische merken terecht.”

Naast de webshop hadden Charlotte en Michael afgelopen zomer een pop-up in Knokke. Dit concept zal volgend jaar vanaf Pasen opnieuw aanwezig zijn in de badstad. Ondertussen is ook Michael in Bold Baguette gestapt. “Als digital marketeer deed ik reeds de marketing van Bold Baguette. Ik werkte achter de schermen en zag hoe het verhaal tijdens corona enorm groeide. Iedereen kocht plotseling alleen maar online. Afgelopen voorjaar heb ik de stap gezet om mee voor Bold Baguette te gaan”, legt Michael Van Paesschen uit.

Naast de damescollecties vinden de klanten kleurrijke decoratieartikelen en geschenken. “We proberen origineel te zijn. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de handgemaakte pantoffels uit Griekenland, het ideale kerstcadeau.”

Toverstokje

Broeken, jurken, rokken, blouses tot zelfs schoenen, ondanks de naam, is het snel duidelijk dat Bold Baguette niets met broodjes te maken heeft. “Veel mensen vragen naar de betekenis van de naam. Tijdens een brainstormmoment bij Pain Quotidien ontdekten we dat baguette ook toverstokje en langwerpige diamant betekent. Wij willen de mensen met een bezoek aan Bold Baguette laten schitteren zoals een diamant of dankzij ons stijladviesomtoveren tot een nieuwe look”, geven ze aan.

Naast de winkel in Hove is de modeshop blijvend online beschikbaar op www.boldbaguette.com.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode Antwerpen