De kerststal verschijnt aan de andere kant van de Lakenhal.  © Marc Peeters

De kerststal verhuist opnieuw

Herentals

Medewerkers van het stadsbestuur van Herentals waren woensdag op de Grote Markt volop in de weer met het opbouwen van de kerststal. Opmerkelijk is de plaats waar ze dit doen.

Voor het eerst verschijnt het stalletje aan de kant van ’t Schaliken, ongeveer op de plaats waar ooit de kiosk heeft gestaan. Normaal staat de kerststal aan de andere kant van de Grote Markt met de rug tegen het Boerenkrijgmonument. En neen, de werkmannen van ’t stad hadden hun plan niet ondersteboven vast.

“We gaan dit jaar allerlei projecties doen tegen de muur van de Lakenhal en op de normale plaats voor het monument zou de stal in de weg staan”, weet schepen van Markten en Foren Eva Brandwijk (N-VA). “Vandaar dat we nu kozen voor de andere kant van de Grote Markt.” Vorig jaar verhuisde de kerststal al uitzonderlijk naar de kop van de Grote Markt vlak bij de Kerkstraat.

“Dat had dan weer te maken met de schaatsbaan die er toen lag en met de orginele wollen kerstboom van De Wollies”, weet de schepen. Waar de kerststal volgend jaar komt is een probleem dat wordt aangepakt wanneer het zich stelt. (mph)   

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners