©  rr

Afvalintercommunale organiseert groepsaankoop om asbest te laten verwijderen

Sint-Niklaas/Stekene/Sint-Gillis-Waas/Temse/Waasmunster -

Afvalintercommunale MIWA lanceert ‘Plan a’, een groepsaankoop voor de verwijdering van asbesthoudende leidingisolatie en vloerbekleding. Er zijn middelen om een zestigtal projecten in particuliere woningen of appartementen in Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster te ondersteunen.

Yannick Joos

De Vlaamse overheid wil tegen 2040 alle onveilige asbesttoepassingen weg. Om daarin te slagen worden middelen toegekend aan gemeentes of intercommunales om groepsaankopen te lanceren met subsidies om de hoge kostprijs van de verwijderingswerken te drukken. Daarom lanceert MIWA onder de noemer ‘Plan a’ een groepsaankoop voor de verwijdering van asbesthoudende leidingisolatie en vloerbekleding zoals bijvoorbeeld een vinylvloer of kunststoftegels.

“Dankzij deze samenaankoop kunnen inwoners aan voordelige voorwaarden een beroep doen op een asbestdeskundige en een gespecialiseerd bedrijf om asbest te herkennen en te verwijderen”, zegt Maxime Vanderhaeghen, communicatieverantwoordelijke bij MIWA.

MIWA zet daarnaast ook extra in op hun dienstverlening voor de huis-aan-huis ophaling van asbest. “Asbest correct verpakt aan huis inzamelen is veiliger dan burgers asbest zelf te laten wegbrengen naar het recyclagepark”, klinkt het bij MIWA. ”Naast de bestaande plaatzakken voor asbesthoudende golfplaten, kunnen nu ook kuubzakken aangekocht worden voor de ophaling van leien, buizen, bloembakken en schoorstenen die asbest bevatten.”

Inschrijven voor de groepsaankoop kan via deze link.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners