Deze ploeg staat garant voor WinterWakker op zaterdag 17 december in park Veltwijck. © Marc Wouters

District en cultuurcentrum 252cc zorgen voor een warm eindejaarsprogramma: hoogtepunt WinterWakker op zaterdag 17 december

Ekeren -

Winter in Ekeren loost je tot eind januari 2023 door de donkere wintermaanden. Hoogtepunt wordt WinterWakker op zaterdag 17 december. In park Veltwijck wordt je ondergedompeld in een gezellige sfeer met live muziek, eet- en drankstand en een uitgebreide kerstmarkt.

Ieder jaar staan ze er weer, de Walliser Zwartneusschapen. Echte knuffelschapen. © Marc Wouters

Winter is een tijd om gezellig thuis te cocoonen, maar in Ekeren krijg je de kans niet om in te dommelen. Het winterfeest begon al op de eerste dag van december, maar geen nood er wachten je nog een lijst van activiteiten voor elk wat wils. Alles is terug te vinden op de website van het cultuurcentrum 252cc of van het district.  De Ekerenaren krijgen ook een rijk geïllustreerde brochure in de brievenbus.

Naast de klassieke vuurton is ook de vuursmid paraat op WinterWakker. © Marc Wouters

Focussen we ons op WinterWakker in park Veltwijck, de blikvanger van het winterfeest. Alle activiteiten spelen zich vanaf 13u af in de dreef naar het kasteel en in het voorpark Veltwijck, waar ook de tent staat opgesteld. Naar jaarlijkse traditie nemen Ekerse verenigingen deel aan de kerstmarkt. Zij zorgen niet alleen voor eet-en drankstandjes, maar verkopen ook leuke geschenkjes voor onder de kerstboom. Je wandelt langs de vuursmid, geniet van theater, muziek en circus. Laat je gewoon verrassen. In de verwarmde tent zijn er tal van optredens voor alle leeftijden met in de avond een dansfeest als afsluiter. In de brochure of op de website vind je het volledige programma.

Ook vóór 17 december en erna zijn er tal van evenementen in het kader van Winter in Ekeren, waaronder workshops, een geschenkenbeurs in Tracé in de Veltwijcklaan 222, theater in het Ekers Hof, tentoonstelling in de bibliotheek, de Lage Landen liedjes in Elcks Thuys, de Appelbollenloop in Hof De Bist en op zondag 15 januari de traditionele nieuwjaarsdrink.  (mawo)

www.252cc.be

www.ekeren.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners