Schepen Koen Kennis (N-VA) ontvangt de 300.000ste bezoeker van ’t Steen. En dat waren er meteen drie. Toeristen uit Spanje. © Jan Van der Perre

Steen in kerstsfeer ontvangt 300.000ste bezoeker en het zijn er meteen drie

Antwerpen -

In het Steen zijn woensdag drie Spaanse toeristen feestelijk ontvangen. Eén van hen was de 300.000ste bezoeker aan het onthaalcentrum sinds de (her)opening. Het trio kreeg een cadeaupakket van schepen van Toerisme Koen Kennis (N-VA).

Het drietal keek raar op toen het woensdag werd opgewacht door de schepen en een paar fotografen. Wat een gewoon bezoek moest worden aan het Steen, kreeg plots een feestelijk tintje.

Alvaro Bellas, José Luis Salmeron en Rocio Sasajus probeerden in hun beste Engels uit te leggen waarom ze in Antwerpen zijn. De drie vrienden wonen in Murcia en zagen dat er vanuit deze stad een rechtstreekse vlucht naar Antwerpen is.

Kerstballen met Antwerpse gin erin. Schol. © Jan Van der Perre

De keuze voor Antwerpen, waar ze nog tot zaterdag verblijven, was daarom snel gemaakt. De Spanjaarden willen een aantal klassiekers zoals het Rubenshuis en de kathedraal bezoeken. En dus ook het Steen.

Een Antwerpse twist in de kerstboom? Dan kunnen deze ballen helpen. ©  Jan Van der Perre

In het toeristisch onthaalcentrum in de nieuwbouw van de burcht is tegelijkertijd ook een assortiment aan Antwerpse kerstspullen voorgesteld. Wie een nieuwjaarswens in het plat Antwerps wil versturen, kan hier inkopen doen.

Een houten onderlegger. Antwerps en in de kerstsfeer. ©  Jan Van der Perre

En er zijn natuurlijk ook kerstballen. Klassieke bollen voor in de boom met een knipoog naar Antwerpen. En kerstballen met gin erin. En ja, die mag opgedronken worden. Houten onderleggers zijn ook een optie. Liever een Antwerps sneeuwlandschap? Dat kan ook, maar wel eerst even schudden dan.  (pvdp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners