De 35ste geschenkenbeurs in parochiezaal Sint-Jan in Gierle is meteen ook de laatste. © Bart Van den Langenbergh

Alternatieve geschenkenbeurs na 35 jaar toe aan laatste editie: “Mooi moment om in schoonheid te eindigen”

Gierle -

De alternatieve geschenkenbeurs van de KWB van Gierle (Lille) is op zaterdag 10 december en zondag 11 december toe aan de 35ste en laatste editie. Aan de vooravond van deze feesteditie treedt op vrijdag 9 december het WOSH-solidariteitskoor in parochiezaal Sint-Jan op.

Er komt een einde aan de jarenlange traditie van de alternatieve geschenkenbeurs van de KWB van Gierle. Elk jaar net voor de feestdagen palmde de KWB samen met enkele andere organisaties met een goed doel parochiezaal Sint-Jan in om allerlei geschenkartikelen te koop aan te bieden. “Kleinschalig begonnen in 1986 is deze beurs uitgegroeid tot een begrip in de omgeving”, zegt Jef Van Bouwel namens het bestuur van de KWB. “Dankzij de inzet van een enthousiaste ploeg vrijwilligers konden heel wat goede doelen in binnen- en buitenland jarenlang financieel ondersteund worden. Deze feesteditie is ook een sloteditie. De 35ste uitgave is voor de bestuursploeg een mooi moment om in schoonheid te eindigen.”

Op de laatste editie vinden de bezoekers op zaterdag 10 december van 13u tot 18u en op zondag 11 december van 10u tot 18u weer geschenkartikelen uit Haïti, Nepal, India, Burkina Faso. Er zijn ook standen van 11.11.11, Bond Zonder Naam, Oxfam Wereldwinkel, Muurkranten, ‘t Antwoord, vzw Neuzeneuze en van Het GielsBos. Op zondagmiddag is er een restaurant met een middagmaal waarvoor niet moet worden gereserveerd. De toegang is gratis en de opbrengst gaat naar een goed doel.

Op vrijdag 9 december om 20.30u geeft het WOSH-solidariteitskoor uit Heist-op-den-Berg een optreden zaal Sint-Jan in De Nefstraat. Het WOSH-koor brengt liederen uit alle hoeken van de wereld, met een boodschap van hoop en verzet tegen armoede en onderdrukking. Een toegangsticket voor het optreden kost 15 euro. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners