©  Getty Images

Drugsdealer Charlie riskeert twee jaar cel: “Hij had 29 gebruikershoeveelheden cocaïne bij zich”

Mechelen -

Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar cel en een boete van 8.000 euro gevorderd tegen een 33-jarige Mechelaar. Bij een controle vond de politie 29 gebruikershoeveelheden cocaïne in de onderbroek van de man.

Theo Derkinderen

Begin februari ging de politie over tot de controle van een verdacht voertuig. “De wagen reed stapvoets en de inspecteurs zagen hoe de man allerlei handelingen aan het uitvoeren was nadat hij hen opgemerkt had”, zei de openbare aanklager. “De man had een sok met drugs in zijn onderbroek gestoken. Het ging om 29 kleine zakjes cocaïne. Daarnaast had hij meer dan 1.600 euro op zak.”

M.A., die in het drugsmilieu bekend was onder de naam ‘Charlie’, werkte volgens het parket goed mee met de politie en speelde open kaart tijdens zijn verhoor. “Hij vertelde dat hij al zes tot zeven weken aan het verkopen was en dat het geld afkomstig was van de verkoop van drugs. M.A. zou vooral in de regio van Steenokkerzeel en Boortmeerbeek actief zijn geweest als drugsdealer.”

De Mechelaar zou naar eigen zeggen 50 tot 70 gram per week verkocht hebben. De politie onderzocht ook de twee gsm’s van de man. “Daaruit bleek dat hij eigenlijk al langer dan zeven weken bezig was. De eerste drugsgerelateerde berichten dateren van juli 2021”, klonk het. Toch kon de aanklager zich vinden in een straf met uitstel.

Isolement

Advocaat Dieter Van Hemelryck schetste hoe M.A. eerst zijn moeder en later zijn vader verloor en na een arbeidsongeval in een isolement terechtkwam en er donkere gedachten door zijn hoofd spookten. “Hij is dan beginnen te gokken en in contact gekomen met mensen die hem voorstelden om iets bij te verdienen door drugs aan de man te brengen”, vertelde de strafpleiter. “De gsm die hij gebruikte voor zijn dealpraktijken was vroeger door andere mensen gebruikt en de teruggevonden berichten uit 2021 waren ook van hen. Mijn cliënt blijft erbij dat hij maximaal zeven weken drugs heeft verkocht. En daarnaast zijn er wel meerdere mensen die de naam Charlie gebruiken in het drugsmilieu.”

De verdediging onderstreepte dat M.A. momenteel geen drugs meer gebruikt – dat werd ook bevestigd nadat de beklaagde een urinetest had moeten afleggen – en vroeg om een opschorting op te leggen. Uitspraak op 4 januari. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen