©  Stijn Van de Sande

Man deelt klap uit aan pizzakoerier nadat die hem bijna aanrijdt: “Wettige zelfverdediging want de koerier wou eerst uithalen”

Willebroek -

Een 29-jarige Willebroekenaar moest zich woensdag voor de correctionele rechtbank verantwoorden omdat hij een klap had uitgedeeld aan een medewerker van Domino’s Pizza in Willebroek. Volgens de beklaagde had de koerier hem even voordien bijna aangereden op het voetpad.

Theo Derkinderen

De feiten speelden zich op 4 april van vorig jaar af. Toen verliet A.A. zijn woning en werd op het voetpad net niet aangereden door een medewerker van Domino’s Pizza. Die verplaatste zich met een scooter van de pizzeria.

A.A. vond dat niet door de beugel kunnen en stapte naar de Willebroekse pizzeria. “Daar deelde hij een klap uit aan de koerier en vertrok dan weer. Het slachtoffer raakte lichtgewond bij het incident en was enkele dagen werkonbekwaam”, zei de openbare aanklager. Hij stelde dat A.A. met een agressieprobleem kampte en eiste een jaar cel en een boete van 800 euro.

Advocaat Alen Cilic stond A.A. bij en die reconstrueerde het incident van die bewuste dag in april tot in detail. “Na de bijna aanrijding is mijn cliënt naar de pizzeria gestapt en wou er praten met de koerier. Hij vroeg aan de zus van de uitbaatster ook om de man te mogen spreken. Er is een discussie ontstaan en uiteindelijk zijn beide partijen naar buiten gestapt. Belangrijk: de medewerker van de pizzeria als eerste, mijn cliënt is gewoon gevolgd”, aldus de raadsman. “Op beelden van de bewakingscamera is dan te zien hoe de pizzakoerier met zijn rechterarm een beweging doet in de richting van mijn cliënt. Die heeft die uithaal kunnen afweren en heeft dan zelf met de vlakke hand geslagen. Voor ons is dit wettige zelfverdediging.”

Of de rechter meegaat in dat verhaal, weten we op 4 januari. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen