Schrijfster Anne-Marie Hooyberghs lanceert op 17 december haar nieuwste boek in Herselt. Ook het hoofdpersonage zal er dan bij zijn. © RR

Schrijfster Anne-Marie Hooyberghs stelt verhaal van Afghaanse vluchteling Samir te boek

Herselt -

Schrijfster en kunstenares Anne-Marie Hooyberghs stelt op zaterdag 17 december haar nieuw boek Achter de maan en de sterren voor in de bibliotheek van Herselt. De roman vertelt het verhaal van de Afghaanse vluchteling Samir Abdullah. Hij zal er tijdens de voorstelling ook zelf bij zijn.

Kristof Van Rompaey

Eerder dit jaar stelde Anne-Marie Hooyberghs nog enkele van haar kunstwerken voor tijdens de expo Blauw-Wit bij VTC De Mixx. Ze lanceerde toen ook haar roman In vol vertrouwen. Intussen ligt er al een opvolger klaar. Hooyberghs vertelt daarin het levensverhaal van Samir Abdullah.

“Wanneer de armoede, de thuissituatie en de oorlog hem ziek maken, is er maar een oplossing: vluchten”, legt de schrijfster uit. “Hij is 11 jaar wanneer hij samen met zijn volwassen neef van Afghanistan naar Engeland vlucht. Een kind dat zich geen voorstelling kan maken van de gevaren die een lange reis via een smokkelaarsroute met zich meebrengt.”

Mooie toekomst

Samir bereikt Engeland niet. Hij wordt als een uitgeputte en getraumatiseerde jongen in Nederland van de trein geplukt. “Eenmaal daar begint voor hem een leven met vallen en opstaan, een leven tussen twee culturen, maar ook een leven dat leidt naar een mooie toekomst. Een aangrijpend verhaal”, zegt de schrijfster.

Achter de maan en de sterren is uitgegeven door Willems uitgevers en kost 18 euro. De boekvoorstelling vindt plaats op zaterdag 17 december om 19u in de Herseltse bib, waar ook Samir aanwezig zal zijn. Nadien kunnen de boeken nog aangekocht worden in de Standaard Boekhandel en bij de uitgeverij.

boeken.cafe

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners