© PDR

Stad sluit café in Pijlstraat wegens drugshandel: “Cannabis, crack en cocaïne verstopt in rolluik en toiletdeuren”

Antwerpen -

Café Diversity in de Antwerpse Pijlstraat, vlak bij het De Coninckplein, moet zes weken lang de deuren sluiten. Dat heeft het stadsbestuur beslist. In het café werden herhaaldelijk drugsfeiten vastgesteld.

nelo

Tijdens een gecoördineerde actie op 5 november ging de politie over tot een controle van een café in de Pijlstraat. Ze stelde meerdere inbreuken vast en er werden verschillende processen-verbaal opgesteld. “Zo werd er onder andere een klant op heterdaad betrapt bij het verkopen van cannabis, crack en cocaïne vanop het terras”, vertelt Johan Vermant, woordvoerder van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). De drugs zelf had hij verstopt in het rolluik dat grenst aan het terras.

Verder werden er in en rond het café verschillende drugs aangetroffen en was binnen de geur van cannabis duidelijk waar te nemen. “Bovendien vond een drugshond een zakje cannabis verstopt tussen het houtwerk van een deurstijl ter hoogte van de toiletten. Ook was onder drie tafels duct tape geplakt, wat volgens de politie wijst op een manier om drugs te verbergen. De drankgelegenheid werd gerechtelijk verzegeld”, zegt Vermant.

De vele meldingen van overlast in de Pijlstraat, alsook de vaststellingen van de politie, bevestigen dat het café bekend is als drugverkooppunt. “Drugsgebruikers vinden duidelijk hun weg naar het café om aan verdovende middelen te geraken of deze te gebruiken. Dit heeft een negatieve impact op de buurt. Een sluiting van zes weken is noodzakelijk om de openbare veiligheid in de buurt te garanderen en druggebruikers of -verkopers te ontmoedigen”, aldus de woordvoerder. (nelo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV