De correctionele rechtbank in Turnhout. © Bart Van den Langenbergh

Man (56) begluurt buurvrouwen en bevredigt zich in tuin: “Hij heeft problemen om zijn impulsen te kanaliseren”

Herselt -

Een 56-jarige man uit Herselt riskeert twintig maanden cel voor aanranding van een vrouw, belaging en voor openbare zedenschennis. Zo begluurde hij enkele buren en stond hij te masturberen in zijn eigen tuin.

Bart Van den Langenbergh

T.D. uit Herselt verscheen woensdag aangehouden voor de correctionele rechtbank in Turnhout voor zedenfeiten en ook voor de aanranding van een vrouw die hij vorig jaar was tegengekomen. “De vrouw was in café De Dorpspomp in Herselt aan de praat geraakt met de man. Toen ze naar huis reed in haar auto merkte ze flikkerende lichten van een auto achter haar op”, zei openbare aanklager Hanne Hendrickx. “Ze dacht dat er iets mis was met haar auto en hield halt op een parking. Maar de bestuurder van de auto was T.D. Hij nam haar bij haar armen, wreef over haar schaamstreek en probeerde haar te zoenen.” De vrouw kon compleet overstuur wegvluchten en de politie alarmeren.

Verder onderzoek toont aan dat de vijftiger in zijn eigen buurt geregeld ongepast gedrag vertoonde. “Een buurvrouw gaf toe dat er al jaren problemen waren. Hij begluurde haar en masturbeerde ook openlijk”, aldus de procureur. “Op 22 maart van dit jaar heeft hij enkele keren zijn penis getoond toen hij aan het werken was in zijn tuin. Een andere vrouw verklaarde dat ze al in 2017 had gezien dat D. in zijn tuin zichzelf aan het bevredigen was.” De feiten speelden zich af toen zijn partner waarmee hij samenwoonde niet thuis was. Van 1993 tot nu is hij al vijf keer veroordeeld voor zedenfeiten en aanranding. Het parket vorderde een effectieve celstraf van twintig maanden. Omdat hij zijn elektronisch toezicht had geschonden, werd hij opgepakt.

De verdediging betwistte dat hij de vrouw die hij had achterna was gereden, wilde aanranden. “Hij heeft die vrouw gewoon weer laten vertrekken”, vertelde meester Wouter Van den Bosch. “De man heeft een laag IQ en heeft problemen om zijn impulsen op de juiste manier te kanaliseren. Een zinvolle dagbesteding uitvoeren is zinvol. Dan moet hij niet meer in de tuin gaan staan.”

Vonnis op 4 januari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners