©  BELGAIMAGE

Rechtbank gaat verslaafde dealer een jaar lang opvolgen

Mechelen -

De correctionele rechtbank gaat een Mechelaar een jaar lang opvolgen en controleren op zijn drugsgebruik in de hoop hem volledig te kunnen laten afkicken.

Een onbekende is N.M. niet voor justitie. Amper enkele maanden nadat hij een straf met probatie-uitstel had opgelopen voor drugsfeiten, werd hij opnieuw betrapt op het dealen van drugs. De politie hield N.M. in de gaten en nadat een afnemer van de Mechelaar had bevestigd dat hij drugs had aangeschaft bij de man, ging de politie over tot een huiszoeking.

Er werd 600 gram cannabis aangetroffen. Toch ontkende N. aanvankelijk dat hij zelf drugs verkocht. Hij zou alleen maar wat cannabis aan vrienden hebben gegeven en de drugs zelf ook gebruikt hebben. “Maar hij beseft dat hetgeen hij gedaan heeft ook onder dealen valt”, zei advocate Rozana Collaku. “Ondertussen heeft meneer M. wel vast werk gevonden, wat ook niet onbelangrijk is.”

Het Openbaar Ministerie vroeg twee jaar cel en een boete van 8.000 euro, maar de verdediging vroeg om de man door te verwijzen naar de drugsopvolgingskamer, zodat hij maandelijks kan getest worden op drugsgebruik. Daarmee stemde de rechter in. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen