Wie een kerstboom met wortel wil, brengt een spade mee, anders mag je je boom naar keuze aan de voet afzagen. © Hans Otten

Natuurpunt laat je je eigen kerstboom uitkiezen (en zagen)

Herentals -

De afdeling Nete & Aa van Natuurpunt geeft liefhebbers op zaterdag 10 en zondag 11 december weer de gelegenheid om eigenhandig een kerstboom op maat uit te kiezen en vervolgens af te zagen of uit te schuppen.

De natuurvereniging doet alle moeite om op de Kempense Heuvelrug in Herentals de open heideterreinen open te houden. “Dat is van levensbelang voor zeldzame korstmossen en diersoorten als boomleeuwerik, nachtzwaluw en levendbarende hagedis”, klinkt het. “Door spontane verbossing dreigt hun leefgebied op termijn echter verloren te gaan. De mooiste dennenboompjes worden daarom aangeboden als kerstboom. Zo help je met de aankoop van een natuurlijke kerstboom het leefgebied van deze kwetsbare soorten in stand te houden.”

Natuurpunt Nete & Aa staat die twee dagen van 9u tot 16u met een standje op de Lavendelweg (volg de pijlen), waarna je onder begeleiding een kerstboom(pje) kan kiezen. Breng zoveel mogelijk eigen zaag of spade mee. De actie is gratis, maar vrije giften worden geapprecieerd om het natuurbeheer te ondersteunen. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners