Ook begin 2022 werd het Deurnse politiekorps herdacht aan het Vredesmonument op het Wim Saerensplein. © Joris Herregods 

Herdenkingsplechtigheid op 14 januari voor Deurns politiekorps

Deurne -

Aan het vredesmonument op het Wim Saerensplein vindt zaterdag 14 januari een herdenkingsplechtigheid plaats. Dan is het 79 jaar geleden dat het Deurnse politiekorps opgepakt werd door de Duitse bezetter en werd afgevoerd naar de concentratiekampen.

De Gestapo opende 79 jaar geleden, in volle oorlogstijd, de jacht op het lokale politiekorps van Deurne. Op 14 januari 1944 werden de agenten opgepakt en afgevoerd naar concentratiekampen. Een tijdje later onderging het hoofd van de politie, burgemeester Alfons Schneider, hetzelfde lot. Slechts acht van hen keerden terug, 35 bleven achter en stierven. Verscheidene slachtoffers worden nu al herdacht in de namen van de omliggende straten. Zo bijvoorbeeld Wim Saerens, de man van wie de naam met het plein vereeuwigd werd.

Op zaterdag 14 januari 2023 om 17u organiseren ‘De Vrienden van het Vredesmonument Deurne’ een plechtigheid om eer te betonen aan deze agenten. De plechtigheid vindt plaats aan het Vredesmonument, in aanwezigheid en met de volle medewerking van het Antwerpse politiekorps. Aan de jongeren wordt zeker ook aandacht besteed.  jas

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners