De verlichte kerk van Hellegat tijdens de kerstwandeling vorig jaar. © ALR

Hellegat nodigt uit op kerstbuurtfeest met optredens en winterbars

Niel -

De buurt verbinden. Met dat opzet zet een aantal organisaties uit Hellegat op zaterdag 17 december in de wijk een kerstgebeuren met een vleugje cultuur op poten. Het is een vervolg op de kerst-architectuurwandeling vorig jaar waarbij een aantal hotspots in de wijk feestelijk wordt verlicht.

Voor het kerstbuurtfeest ‘Cultuur verbindt!’ hebben Aktiegroep Leefmilieu Rupelstreek (ALR), scouts Hellegat-Noeveren, Natuurpunt Rupelstreek, Voedselteams Niel en Actio vzw de handen in mekaar geslagen. “Vorig jaar dwong corona ons om door de wijk een lange kerstwandeling te maken, dit jaar nodigen we iedereen uit om met elkaar kennis te maken binnen de muren van de sociale organisaties in onze buurt”, vertelt Eddy Stuer van ALR.

“Net als vorig jaar zetten we onze waardevolle monumenten in het licht. Je kan genieten van een hapje en een drankje aan crisisprijzen en van lichtvoetig theater en muzikaal vermaak op vier bijzondere plekken van Hellegat. Het is in eerste instantie een buurtfeest, maar iedereen is welkom.”

Op vier locaties is er een winterbar met optredens. In de namiddag brengt in winterbar Actio (Noeverseweg) Danny Moortgat zijn zelfgeschreven muzikale conference ‘Het paard van Troje’ en draagt Johan Sebastiaan Stuer, de huisdichter van Humo en van de Ideale Wereld, karamellenverzen voor. Evi Rosiers presenteert op haar beurt in de winterbar van de scouts ’Gelukzoekers’, een vertelvoorstelling voor +12-jarigen.

’s Avonds zorgen de Rupel (volkse muziek uit de Rupelstreek en kerstliederen) en Medra (bluegrass & oldtime) voor muzikaal vertier in het ALR Café. Tussen 17 en 19u serveert Voedselteams er soep en brood. In bar Natuurhuis De Paardenstal (Boomsestraat) ten slotte brengt De Wannes oude Vlaamse liederen en bespeelt hij de hommel, een oud volksmuzieksintrument.

De organisatie vraagt te voet of met de fiets te komen, buslijn 290 stopt ook op Hellegat.

Alle info vind je terug op ALR .

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners