© Politie Antwerpen

Tien verdachten verwezen naar correctionele rechtbank voor cannabisplantage in Merksem

Merksem -

De raadkamer in Antwerpen heeft tien beklaagden verwezen naar de correctionele rechtbank voor hun betrokkenheid bij een cannabisplantage in Merksem.

LEES OOK: Inval bij cannabisplantage in Merksem na klacht over sterke cannabisgeur in de wijk: negen mannen aangehouden

Op 17 juli voerde de Antwerpse politie een huiszoeking uit in een rijwoning in de Bartholomeusstraat in Merksem naar aanleiding van een vermoeden van een cannabisplantage. Een bewoner uit de buurt deed melding bij de politie over een zeer sterke cannabisgeur.

Aan de achterkant van het pand hing een sterke cannabisgeur, de lichtkoepels van de garage waren dichtgemaakt en het dakvenster van de woning stond open, waardoor de cannabisgeur vrijkwam. “Bij de zoeking werd een cannabisplantage aangetroffen met 1.425 planten verspreid over vier kweekruimtes”, vertelt Kristof Aerts, woordvoerder van het Antwerps parket. “In het pand was een groep Albanese mannen aanwezig, die op dat moment cannabis aan het oogsten waren. De mannen, allen tussen 21 en 43 jaar, werden aangehouden door de onderzoeksrechter.”

De raadkamer in Antwerpen verwees deze week tien beklaagden door op verdenking van cannabisteelt en diefstal van elektriciteit. “Ze zullen zich later moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank”, aldus Aerts. Politie en parket vragen om verdachte situaties steeds te melden via het anoniem meldpunt op www.drugsplantageontdekt.be. (nelo)

© Politie Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners