©  BELGA

De boeken zijn volledig dicht bij B&B Hotels, ook geen continentaal team: meer dan dertig renners en rensters ineens op straat

B&B Hotels verdwijnt uit het peloton. Ploegbaas Jérôme Pineau heeft woensdagmiddag de renners ingelicht dat hij de boeken definitief heeft dichtgeklapt. Ook het continentale mannenteam gaat niet door. Jens Debusschere, Eliot Lietaer en Jordi Warlop zijn drie van de renners die op straat komen te staan. Het megaproject voor 2023 is dus op een regelrecht fiasco uitgedraaid.

Hugo Coorevits

LEES OOK. Het bloedbad dat wielerploeg B&B achterlaat: “In december zeggen dat 24 renners plots vrij zijn, dat is not done”

De voorbije dagen werd er van alles de wereld ingestuurd over het ProTeam van de Franse ex-renner. Dinsdagavond leek het erop dat hij zou aansturen om een continentale ploeg van een twaalftal renners voor 2023 te bouwen.

Maar woensdagmiddag na een videoconferentie is duidelijk dat het fiasco compleet is. De piste met een vrouwenploeg – waarvoor o.a. Audrey Cordon-Ragot, olympisch wegkampioene Anna Kiesenhofer en de Australische Chloe Hosking werden benaderd – werd dinsdagavond al verlaten.

Nu volgde de allerlaatste klap: géén continentale mannenploeg in 2023. Voor Ramon Sinkeldam (Alpecin-Deceuninck), de Franse wegrenner/mountainbiker Victor Koretzky (Bora-hansgrohe), Pierre Rolland (gesignaleerd bij Team TotalEnergies) en Axel Laurance (in de gunst van vooral Soudal – Quick-Step en AG2R-Citroën) wenkt de toekomst al en is B&B Hotels nu al een nachtmerrie. Maar voor zelfs Mark Cavendish, Cees Bol, Nick Schultz (die in het project geloofden) en Franck Bonnamour is het nog even uitkijken. Om niet te spreken van onze landgenoten die op dik twintig dagen van het einde van het jaar hoorden dat hun contract van volgend seizoen simpelweg waardeloos is geworden. De Australische Chloe Hosking drukte het op Twitter perfect uit: “Ik ben van het ene moment op het andere in de beek gevallen zonder de minste roeispaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen