Peter Everaert heeft grootse plannen met het Timmermans-Opsomerhuis. © Chris Van Rompaey

Kunstpromotor Peter Everaert wil Timmermans-Opsomerhuis omvormen tot prestigieus museum met gadgetwinkel en bar

Lier -

Het stadsbestuur van Lier lanceerde vorige week een oproep naar kandidaten die in het voormalige Timmermans-Opsomerhuis een pop-up willen openen. Galerij Artisjok stelde zich al kandidaat en heeft met het zo goed als leegstaande museum zelfs plannen op lange termijn.

Chris Van Rompaey

LEES OOK. Voormalig Liers museum zoekt pop-ups voor drie lokalen

“Als creatieve motor in de stad Lier is Galerij Artisjok op zoek naar mensen en verenigingen die onze passie voor kunst en cultuur verder willen uitdragen en bestendigen. We zijn niet meer weg te denken uit het culturele en sociale leven in onze stad. Galerij Artisjok is een vertrouwde waarde in het straatbeeld geworden en een gewaardeerde organisatie met een opgemerkt aandeel in de culturele uitstraling van Lier. Vandaag al bereiken we een nationaal en internationaal publiek”, zegt galeriehouder en kunstpromotor Peter Everaert.

“De stad lanceerde een publieke oproep voor de uitbating van het Hof van Geetruyen, in de volksmond het Timmermans-Opsomerhuis. Wij willen een invulling geven aan dit pand en de opportuniteit te baat nemen om de bezoekers kennis te laten maken met kunst in zijn breedste vorm. Met een coöperatieve vennootschap wil ik zo veel mogelijk participanten in dit uitzonderlijke project begeleiden.”

“Dit moet in de toekomst leiden tot een prestigieus museum met een kunstboeken, een gadgetswinkel en bar. Er zal eveneens plaats zijn voor andere culturele en kunstminnende initiatieven voor jong en oud. Ik denk hierbij onder meer aan het Stadsmuseum, de Beeld- en Podiumacademie Lier en het Liers Cultuurcentrum.”

Na de officiële voorstelling voor de jury op 19 januari, komt Peter Everaert het concept graag toelichten bij geïnteresseerde verenigingen.

www.galerijartisjok.be, 0496 51 10 64

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier