De organisatoren hopen dat de Lichtstoet kan blijven bestaan. © Neel Vermeiren

Inzamelactie na diefstal kluis met opbrengst Lichtstoet

Wuustwezel -

Na een bijzondere geslaagde editie van de Lichtstoet werd Wuustwezel wakker met een kater. De kluis met daarin de opbrengst van de stoet werd diezelfde nacht nog gestolen. Om overeind te blijven wordt nu een inzamelactie georganiseerd.

In Wuustwezel is de Lichtstoet een waardevolle en warme traditie die al jaren de aankomst van Sinterklaas aankondigt. Na een succesvolle editie op 12 november, werd het bestuur van de Lichtstoet dit jaar wakker in een nachtmerrie. De kluis, inclusief volledige inkomsten, werd gestolen uit feestzaal De Ark. De organisatoren waren geschokt. Het bestuur laat het hoofd niet hangen. Intussen is er een crowdfunding gestart om deze traditie ook in 2023 te kunnen voortzetten.

De organisatoren van Lichtstoet Wuustwezel hopen te kunnen rekenen op de solidariteit van alle mensen die de Lichtstoet een warm hart toedragen.

Wie de organisatie volgt op sociale media weet intussen dat er zopas een crowdfunding is gestart op https://gofund.me/c83be2fc. De organisatie is op zoek naar 18.000 euro, woensdagmiddag was er al 1.398 euro ingezameld. Iedere bijdrage kan hen helpen om het doel te verwezenlijken. Namelijk zo veel mogelijk geld inzamelen om een jarenlange traditie verder te zetten.(vw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners