Archiefbeeld van een eerdere editie van de Warmathon in Gent. © fvv

Warmathon van De Warmste Week strijkt neer in Mechelen: “Wandelen en lopen voor het goede doel”

Mechelen -

Op donderdag 22 december is de Mechelse binnenstad het decor voor één van de Warmathons van De Warmste Week. Door deel te nemen aan het loop- en wandelevenement steun je tweehonderd projecten die zich inzetten in de strijd tegen kansarmoede, waarvan ook negen Mechelse initiatieven. Inschrijven is nog mogelijk.

Stijn Van de Sande

Nadat De Warmste Week vorig jaar te gast was in Mechelen, kiezen de organisatoren dit jaar voor Hasselt als uitvalsbasis. Maar dat wil niet zeggen dat er in Mechelen niets te beleven valt tijdens de week die volledig in het teken staat van het goede doel. Op donderdag 22 december kan je namelijk deelnemen aan de Warmathon. Dieter Coppens is de ambassadeur. De presentator van Down the road zal de lopers en wandelaars op sleeptouw nemen op het parcours door de binnenstad.

“Mechelen houdt van evenementen met een boodschap”, zegt Kristof Calvo (Vld-Groen-m+) van Mechelen Feest. “Als we feesten, is dat vaak voor een goed doel of een belangrijke uitdaging. Hopelijk wordt de Mechelse editie van de Warmathon dan ook een groot succes. Want hoe meer Mechelaars deelnemen aan de Warmathon, hoe beter voor de goede doelen die dit jaar ondersteund worden. Tijdens het evenement zal de Grote Markt bovendien omgetoverd worden tot een Warmathondorp en dj’s zorgen voor de beste loopbeats.”

Steun voor Mechelse projecten

Het thema van De Warmste Week is dit jaar de strijd tegen kansarmoede. Er worden tweehonderd projecten gesteund, waaronder ook negen Mechelse initiatieven. Ligo, De Keeting, Steunpunt Asiel & Migratie, Sint-Pietersschool, Tumult, J@M, Eyes For The World, De Lage Drempel en Zwemmen in Brak Water zullen een deel van de opbrengst krijgen. “Het is fijn dat De Warmste Week voor armoede als thema kiest, want samen bereiken we zoveel meer”, zegt schepen van Armoedebestrijding Gabriella De Francesco (Vld-Groen-m+).

Deelnemen aan de Warmathon kost 15 euro. Lopen of wandelen kan tussen 14 en 20.30u. Het parcours is zo’n drie kilometer lang en brengt je onder meer langs de Sinte-Mettetuin, de Kruidtuin en de Bruul. Hoeveel rondjes je loopt of wandelt, bepaal je zelf. Een week eerder, op donderdag 15 december, vindt in Winterbar Mirage op het binnenplein van het stadhuis ook al De Warmste Fuif plaats. De opbrengst gaat integraal naar De Warmste Week. (svds)

www.warmathon.be/warmathon-mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners