Schepen Bert Wollants ontgrendelt met zijn gsm een Donkey-fiets. © Chris Van Rompaey

Elektrische deelfietsen van Donkey Republic zijn nu ook in Lier te huur

Lier -

In Lier kon je al enkele jaren gebruikmaken van de Blue-bikes. Het aanbod breidt nu uit met elektrische deelfietsen van Donkey Republic.

Chris Van Rompaey

“In het Lierse stadscentrum vind je eigenlijk alles op wandel- of trapafstand. Extra snel van punt A naar punt B? Dan kun je voortaan ook makkelijk de oranje elektrische fietsen van Donkey Republic huren. Lantis, de initiatiefnemer van het project en bouwheer van de Oosterweelverbinding, plaatst in 32 gemeenten van de Antwerpse Vervoerregio in totaal 1.650 e-bikes van Donkey Republic. Zo wil de beheersmaatschappij zo veel mogelijk mensen motiveren om de fiets te nemen voor, tijdens en na de Oosterweelwerken”, verduidelijkt schepen van Mobiliteit en Duurzaam Beleid Bert Wollants (N-VA).

Het uitgebreid netwerk van Donkey Republic verbindt de belangrijkste mobiliteitsknooppunten, zoals park-and-rides en treinstations, met elkaar. Zo kunnen fietsers zich snel verplaatsen doorheen de hele regio. In Lier verschijnen 45 elektrische fietsen verspreid over de Veemarkt, Vismarkt en het treinstation op het Leopoldplein.

“Met een tweede aanbieder van deelfietsen naast Blue-bike maken we fietsdelen nog toegankelijker in Lier. Bovendien kun je met de elektrische deelfietsen van Donkey Republic ook makkelijk grotere afstanden afleggen. Zo komen enkele omliggende gemeenten sneller binnen trapbereik. Van of naar Ranst, Boechout of Lint met de elektrische deelfiets kan dan een echt alternatief voor de wagen zijn”, stelt Bert Wollants.

© RR

Een Donkey-fiets huren is eenvoudig. Download de Donkey Republic-app en ga naar een van de drop-offlocaties aan het station, de Veemarkt of Vismarkt. Daar ontgrendel je een fiets met de app en je bent op weg. Na de rit laat je je fiets achter op een drop-offlocatie naar keuze. Een rit van dertig minuten kost 3 euro. Een maandabonnement, goed voor maximaal veertig verplaatsingen, kost 72 euro of 1,80 euro per rit. Voor een jaarabonnement, goed voor maximaal vierhonderd ritten, betaal je 600 euro of 1,50 euro per rit.

www.donkey.bike/nl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier