Yent’l schreef zelf tekst en muziek en bewerkte zelf Biggest Fan in haar studio. © Neel Vermeiren

Yent’l Adams brengt met ‘Biggest Fan’ ode aan haar zus

Wuustwezel -

‘Biggest Fan’ van Yent’l Adams, geproducet door Declan Zapala, komt uit op 9 december om middernacht. Het is een ode aan haar zus. Voor Yent’l gaat een droom in vervulling.

Yent’l (33) is al vanaf haar 18de gepassioneerd met muziek bezig. In 2014 maakte ze haar eerste eigen liedjes. Het begon met het schrijven van teksten. De melodieën leunden aan bij de folksongs. Ze begeleidde zichzelf met percussie fingerstyle gitaar. Dat is de gitaar plat op je schoot leggen en dan spelen. Zo ontstonden de gitaar-arrangementen. Yent’l evolueerde naar singer-songwriter. Dat is iemand die zelf de liedjes schrijft met tekst en muziek en die liedjes zelf ook zingt. “Mijn stijl mag je omschrijven als akoestische folk”, zegt Yent’l . “Het gaat van dromerig tot pittig.” Yent’l trad al langer op bij allerhande gelegenheden maar wil dit nu ook verder uitbreiden. “Ik droom van enkele optredens per maand.”

Yent’l bouwde thuis haar eigen studio. “Daar droomde ik altijd van en ik ben blij dat ik dit kon verwezenlijken. Eigenlijk ben ik wel fier op het resultaat. Voor mij is dit een groot cadeau. Er komt zo veel bij kijken, ook op technisch vlak. Ik heb deze nieuwe song thuis opgenomen en verzorg zang en gitaar. Ik vind zelf dat er een mooie flow in het liedje zit.”

Yent’l kreeg gitaarles van grootmeester Declan Zapala tijdens een bootcamp. Die heeft nu ook voor de productie gezorgd van Biggest Fan. “De tekst zit vol emotie. Ik breng een ode aan mijn zus. Ik bewonder haar omdat ze ondanks vele tegenslagen, de rug heeft gerecht en mooi in het leven staat. Ze heeft zo hard moeten knokken. Maar ze is gewoon zichzelf gebleven. Ik dacht eerst dat mijn tekst arrogant zou overkomen. Maar door zelf te schrijven en mee te produceren ben ik daar nu over. Het is goed om er te zijn voor iemand. Maar je mag jezelf niet verwaarlozen.

Yent’l werkt ook bij HupHup in Zandhoven. “Ik ben er sportcoach maar we zorgen ook voor emotionele ondersteuning. Het is anders dan een gewone fitness. We helpen om fitter en gezonder te leven. De coaches ondersteunen de deelnemers en zoeken uit wat het beste is. We werken vooral met volwassenen en willen het welzijn van de mensen mee uitbouwen. We begeleiden in een persoonlijke ontwikkeling.”

9 december is dus de grote dag voor Yent’l. Biggest Fan is te downloaden via Spotify. De song neemt je mee, begeestert en raakt. Yent’l legt met dit veelbelovend lied allicht de basis voor een mooie muziekcarrière. (vw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners