Na de eerste selectie gaan de studenten Energietechnologie bij de restaurants langs om de energiehuishouding uit te pluizen. © RR

Kempen2030 zoekt restaurants voor energiescan

Kempen -

De studenten van de professionele bacheloropleiding Energietechnologie bij Thomas More in Geel voeren opnieuw energie-audits uit bij specifieke handelaars uit. Daarvoor zoeken ze nu restaurants.

In het licht van de duurzame regio Kempen2030 om tegen 2030 40% aan CO2-uitstoot te besparen, voeren studenten van de professionele bacheloropleiding Energietechnologie al acht jaar energiescans uit bij telkens andere handelssectoren. Nadat eerder al bakkers, beenhouwers, kledingzaken, sportclubs, landbouwers en buurtwinkels aan de beurt kwamen, verschuift het werkgebied in 2023 naar restaurants.

Het doel blijft om het energieverbruik in kaart te brengen en concrete adviezen te geven om met bepaalde maatregelen of kleine investeringen op die factuur te besparen. Ook de CO2-uitstoot brengen ze in kaart.

Geïnteresseerde Kempense horecazaken kunnen zich tot 12 februari inschrijven, waarna een selectie gebeurt. De kandidaten krijgen eind februari te horen of ze zich aan een grondige energiescan mogen verwachten. Groepjes van vier of vijf studenten gaan dan later langs, na afloop krijgt de restauranthouder energieadvies op maat van zijn zaak. (ho)

www.kempen2030.be/gratis-energiescan-inschrijving

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners