Jan Michielsen kan de legislatuur nu uitdoen als schepen van onder meer Cultuur en Kunstonderwijs. © RR

Jan Michielsen volgt zichzelf op als schepen door stoelendans na overlijden

Herentals -

De Herentalse schepen van onder meer Cultuur en Kunstonderwijs Jan Michielsen (CD&V) heeft tijdens de gemeenteraad de eed afgelegd als opvolger van zichzelf. Er was geen andere kandidaat.

De wat eigenaardige situatie is een gevolg van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Bij de start van deze legislatuur in 2019 sprak CD&V intern af dat Jan Michielsen het schepenmandaat vier jaar zou uitoefenen, waarna Bart Michiels de legislatuur als schepen zou afsluiten. Maar in december 2020 overleed totaal onverwacht hun partijgenoot Peter Bellens. CD&V bracht daarop Bart Michiels als opvolger van Bellens in het schepencollege. Hij kan nu daardoor niet langer Jan Michielsen opvolgen, terwijl de partij geen andere kandidaat vond.

Peter Verpoorten (Groen) pleitte ervoor om het mandaat gezien de financiële situatie van de stad in deze laatste jaren gewoon niet meer in te vullen, Jan Bertels (Vooruit) laakte de ‘ondemocratische’ constructie die CD&V in 2019 had opgestart. “Niemand heeft deze gang van zaken gewild”, zei Bart Michiels. Jan Michielsen kan zijn mandaat nu voortzetten. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners