Ook in Kalmthout staan nu oranje deelfietsen. 

Kalmthout telt 35 e-bikes van Donkey Republic

Kalmthout -

Sinds begin december kan je in de gemeente Kalmthout ook de kenmerkende oranje elektrische fietsen van Donkey Republic huren.

Lantis, initiatiefnemer van het project en bouwheer van de Oosterweelverbinding, plaatst in totaal 1650 e-bikes van Donkey Republic in de regio Antwerpen en in het Waasland. “Op die manier wil de beheersmaatschappij zoveel mogelijk mensen motiveren om de fiets te nemen voor, tijdens en na de Oosterweelwerken”, zegt Kalmthouts schepen voor mobiliteit Jef Van den Bergh (CD&V). 

De komst van het elektrisch deelfietsnetwerk van Donkey Republic is dus goed nieuws voor wie vaker de fiets wil nemen. Jef Van den Bergh is alvast enthousiast: “Met een elektrische fiets geraak je zonder veel moeite en tijdverlies op je bestemming. Geen overbodige luxe voor wie elke dag van en naar het werk pendelt. Maar ook na de uren zijn de e-bikes van Donkey ideaal voor een ontspannende fietstocht in de streek.”

Tussen Beveren en Wuustwezel plaatst Lantis 1650 fietsen in de 32 gemeentes van de Antwerpse vervoerregio. Dat uitgebreide netwerk verbindt de belangrijkste mobiliteitsknooppunten, zoals park-and-rides en treinstations, met elkaar. In Kalmthout verschijnen er 35 e-bikes op 5 locaties: het station van Heide en het station van Kalmthout, de parking van ontmoetingscentrum Zonnedauw, aan de parochiezaal in Achterbroek en op de parking in de Prelaat Deckersstraat in Nieuwmoer.

Een Donkey-fiets huren is eenvoudig. Je gaat naar een van de drop-offlocaties, ontgrendelt daar een fiets met de Donkey Republic-app en vertrekt. Na de rit laat je je fiets achter op één van de andere drop-offlocaties.

(evdw)

Info www.donkey.bike.nl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners