©  ISOPIX

DISCUSSIE. Kan Marokko zich naar de finale van het WK voetbal stunten?

Saudi Arabië, Japan, Zuid-Korea … Op dit WK voetbal hebben al een aantal ‘kleinere’ landen voor een verrassing kunnen zorgen, maar dé sensatie van het tornooi is zonder meer Marokko. In een moeilijke poule met België en Kroatië werden de Marokkanen groepswinnaar en dinsdag kegelden ze zowaar Spanje, één van de grote favorieten, genadeloos uit het WK. Waar zal dit sprookje eindigen?

Elk groot voetbaltornooi levert zijn verrassingen en deze keer zorgt Marokko daar voor. Als enige niet-Europees of niet-Zuid-Amerikaans land plaatsen de Noord-Afrikanen zich bij de laatste acht deelnemers.

LEES OOK. Wat een stunt! Marokko doet bijnaam alle eer aan. Leeuwen van de Atlas sturen Spanje naar huis na strafschoppen

Na Spanje krijgt Marokko Portugal voorgeschoteld. De Portugezen maakten in hun 1/8ste finale indruk door Zwitserland met 6-1 te vernederen. Een erg taaie klant dus, maar wonnen de Spanjaarden hun eerste wedstrijd op dit tornooi ook niet met een indrukwekkende 7-0? En gingen zij ook niet voor de bijl?

LEES OOK. IN BEELD. Marokkaans feestgedruis trekt door Antwerpen na overwinning tegen Spanje op WK voetbal

Marokkanen overal te wereld hopen nu dat hun nationale helden het schoppen tot in de halve finale of zelfs de finale. Maar hoe realistisch is dat volgens jou? Kan Marokko het wonder realiseren en de eerste Afrikaanse wereldkampioen voetbal ooit worden? Geef hieronder jouw mening.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Interlands